Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

ICCJ. Înscrisuri noi depuse în apel


11 martie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, împrejurarea că nu au fost menţinute ca probe alte înscrisuri decât cele existente în dosar, nu este un motiv suficient pentru a înlătura de la analiză depunerea ulterioară în dosar a unor asemenea documente, mai ales pe fondul deciziei de casare cu îndrumări exprese sub acest aspect. Înalta Curte a precizat că prin neluarea în considerare a acestor înscrisuri, instanţa de apel a încălcat dispoziţiile art. 129 alin. (4) C.proc.civ. (art. 22 alin. 2 NCPC), potrivit cărora judecătorul este în drept să le ceară părţilor, cu privire la situaţia de fapt şi motivarea în drept invocată în susţinerea pretenţiilor şi apărărilor lor, să prezinte explicaţii şi să le pună în dezbaterea lor, orice împrejurare de fapt sau de drept chiar dacă nu sunt menţionate în cerere sau în întâmpinare. Înalta Curte a mai reţinut că ”depunerea cu întârziere din culpa părții a documentaţiei nu poate fi sancţionată cu înlăturarea probelor, ci eventual cu sancţionarea părţilor prin măsurile procedurale prevăzute în caz de abuz de drept sau obstrucţionarea judecăţii, după analizarea şi probarea împrejurărilor care ar conduce la o asemenea concluzie”. (Decizia nr. 313 din 29 ianuarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect drepturi de proprietate intelectuală)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică