Admiterea în profesie / 18 martie 2014, București. UPDATE: Transmisiune LIVE pe JURIDICE.ro
17 martie 2014 | JURIDICE.roUniversitatea Româno-Americană în parteneriat cu ELSA București organizează conferința
Admiterea în profesie
18 martie 2014
Sala Senatului Universității Româno-Americane, Bulevardul Expoziției nr. 1B
Partener media: JURIDICE.ro
Evenimentul va fi transmis LIVE pe JURIDICE.ro cu susținerea Societății de Științe Juridice.
PROGRAM
15:45–16:00 Sosirea invitaților
16:00–16:20 Cuvânt de introducere
prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUȚ, Rectorul Universității Româno-Americane
conf. univ. dr. Mihaela PRUNĂ, Decanul Facultății de Drept, Universitatea Româno-Americană
Moderator:
lect. univ. dr. Silvia Maria TĂBUȘCĂ, Co-organizatoarea evenimentului
16:20–17:30 Cum să te pregătești pentru admiterea în profesie
Auditor de justiție (șefă de promoție UB), Stela PELICAN, Institutul Național al Magistraturii
Auditor (a doua admisă), Oana UNGUREANU, Institutul Național al Magistraturii
Avocat stagiar (prima admisă), Andreea Iuliana NICA, Baroul București
Avocat stagiar (al doilea admis), Robert Mihai POPESCU, Baroul București
Student anul IV (bursier Stoica & Asociații), Tudor COLȚAN, Facultatea de Drept, Universitatea din București
Studentă anul IV (șefă de promoție), Elena MEISSNER, Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană
Auditor de justiție (primul admis), Liviu CARNECIU, Institutul Național al Magistraturii
Q&A
17:30–17:45 Pauză de cafea
17:45–19:00 Recomandări despre promovarea în profesie
Judecător Cristian DANILEȚ, Membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii
Procuror-șef Alina BICA, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)
Procuror Doru ȚULUȘ, Șef Serviciu Direcția Națională Anticorupție (DNA)
Avocat Cristian RADU, Partener Țuca Zbârcea și Asociații
Avocat Ionuț DOBRINESCU, Partener Dobrinescu Dobrev
Închiderea evenimentului
Președinte Ana COJOCARU, ELSA București
Director Laurențiu PETRE, JURIDICE.ro & Lideri pentru justiție
Manager proiect Alexandru VLASTON, Cariere juridice
Scurtă prezentare a invitaților
Stela PELICAN este în prezent auditor de justiţie în anul 1 la Institutul Naţional al Magistraturii, urmând în paralel şi cursurile masteratului de Drept Privat, la Facultatea de Drept din Cadrul Universităţii din Bucureşti. A absolvit aceeaşi facultate în anul 2013, ca şef de promoţie, iar în anul 2012 a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor, cu predare în limba germană, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Pe parcursul facultăţii, s-a implicat foarte mult în activitatea ELSA Bucureşti, asociaţie în care a deţinut funcţia de Trezorier (2010-2011) şi de Secretar General (2011-2012).
Robert POPESCU a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, promoția 2013; în același an promovând și examenul de admitere în profesia de avocat (a doua medie la nivel național), devenind membru al Baroului București. În prezent este avocat stagiar în cadrul societății civile de avocați Wolf Theiss & Asociații, departamentul Corporate/M&A. De asemenea, urmează și cursurile masterului de Drept al Afacerilor, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București (promoția 2014).
Tudor COLŢAN este student în anul IV la Facultatea de Drept,Universitatea București; este câștigătorul unei burse oferită de STOICA & Asociații. Tudor este cunoscut pentru pasiunea sa pentru dreptul civil, participând la numeroase competiţii pentru studenţi. Este câstigatorul procesului simulat de drept civil Ediţia 2012 – Păltiniș pentru cea mai bună echipă de avocaţi și a ocupat funcția de secretar general al Cercului de drept privat sub egida Catedrei de Drept Privat a Facultății de Drept din anul II până la începutul anului IV. Este implicat în numeroase activităţi extra-curiculare. În prezent Tudor se pregăteşte pentru examenele de admitere în profesie.
Elena MEISSNER este șefă de promoție, studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane, s-a reîntors pe băncile facultății după absolvirea Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori. Și-a început cariera profesională în anul 1995 în sistemul bancar, pe care a continuat-o în antreprenoriat, fiind pe rând director economic într-o companie industrială, codezvoltator al unui ansamblu rezidențial, iar în prezent managerul general al unei companii de consultanță în afaceri – AddValue Global Consulting srl, cu reprezentanțe în 11 țări.
Andreea NICA a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, promoția iulie 2013 și a promovat examenul de admitere în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2013, obținând cea mai mare medie la nivel național. Andreea a participat pe parcursul facultății la numeroase competiții adresate studenților, printre care concursuri de procese simulate și concursuri de eseuri, fiind de asemenea implicată în diverse activități extra-curriculare, incluzând participarea la școli de vară, conferințe și seminare locale și internaționale, activități în calitate de membru ELSA București etc. În prezent este avocat stagiar în cadrul DLA Piper Dinu SCA și masterandă în cadrul Facultății de Drept a Universității din București – Master Drept Privat.
Cristi DANILEȚ, doctor în drept, este judecător din anul 1998. A practicat la instanțele din județele Suceava, Cluj și Bihor. Timp de doi ani a fost consilier al ministrului justiției, din 2008 este formator al INM în domeniul ”Etică și deontologie judiciară” și din anul 2011 este membru al CSM. E un judecător militant pentru independența justiției, imparțialitatea magistraților și integritate judiciară. Susține medierea și e implicat în proiecte de educare juridică a cetățenilor.
Cristian RADU a devenit Avocat Partener în cadrul Departamentului de Consultanţă al Ţuca Zbârcea & Asociaţii în ianuarie 2014. Având o experienţă profesională de 10 ani, el s-a specializat în domeniile drept societar şi comercial, fuziuni şi achiziţii, îndeosebi în sectoarele FMCG şi petrol şi gaze. El a acordat asistenţă juridică unor societăţi româneşti şi străine în vederea implementării şi dezvoltării activităţilor acestora în România. În ultimii ani, a fost unul dintre coordonatorii proiectelor de investiţii derulate de NIS Petrol (Gazprom), Sofiproteol/Saipol (Expur SA), Getin Holding sau OMV Petrom. De asemenea, Cristian Radu s-a specializat în legislaţia jocurilor de noroc, acordând consultanţă juridică unor importanţi jucători internaţionali pe această piaţă. El este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi membru al Baroului Bucureşti din 2003.
Ionuț DOBRINESCU este absolvent al Facultății de Drept, UB, și al Colegiului Franco-Român de Studii Europene, promoția 1998, membru al Baroului București din 1999, avocat pledant în contencios civil-societar și administrativ-fiscal. Din 2012 a format propria societate de avocați, Dobrinescu Dobrev SCA. În anii 2005-2008 a activat în SoJust – Societatea pentru Justiție, și în 2006-2011 a fost cenzor al Baroului București și al Filialei București a Casei de Asigurări a Avocaților, lansând o serie de inițiative vizând reforma profesiei de avocat.
Ana COJOCARU este membru ELSA București încă din primul an de facultate anul 2011, iar din luna august a acestui an este Președintele ELSA București, funcție pe care și-o exercită cu multă responsabilitate și pasiune. A ajuns aici printr-o implicare constantă în proiectele ELSA, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, asumându-și numeroase responsabilități și promovând spiritul ELSAc pretutindeni.
Laurențiu PETRE a început cariera în avocatură în anul 2009 și în prezent este Partner în cadrul societății Săvescu & Asociații, specializat în litigii. În anul 2011, Laurențiu a urmat Programul ”Lideri pentru Justiție” – program de leadership pentru tinerii juriști români, activitate desfășurată în cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est, de fundația Konrad Adenauer. Este, totodată, Președintele fondator al CS-URA (Clubul Studenților din Universitatea Româno-Americană) unde a avut ocazia să dezvolte proiecte din cele mai diverse. Crede în valorile autentice și în oamenii activi.
Silvia TĂBUȘCĂ este lector la Universitatea Româno-Americană și cercetător în domeniul dreptului internațional public. Este recunoscută ca un bun consultant și/sau expert independent în domeniul drepturilor omului, fiind implicată în numeroase proiecte naționale și internaționale. ”Integritatea” este valoarea pe care o promovează.