Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Începere urmărire penală


11 martie 2014 | Roxana SOARE, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DNA. Efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Începere urmărire penală.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție–Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus începerea urmăririi penale față de B.G.S., fost deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:
În perioada 2008-2012, suspectul B.S.G., în calitate de deputat în Parlamentul României, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare și comerciale ale unei societăți comerciale în care soția sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt societatea respectivă.
Astfel, între anii 2009-2010, suspectul B.S.G., a participat la mai multe discuții cu reprezentanți ai autorităților locale, context în care a negociat, întocmit și semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanță în materie de construcții/inspecție de șantier, întocmind și semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societății anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei.
În perioada 21 martie 2011 – 20 martie 2012, suspectul B.S.G. a fost angajat în cadrul unei societăți comerciale, în baza unui contract individual de muncă, în funcția de diriginte de șantier.
Activitățile desfășurate în condițiile mai sus descrise, sunt incompatibile cu funcția de deputat, pe care o îndeplinea la momentul respectiv.

La aceeași dată, suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică