Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA Ploieşti. Conflict de interese. Trimitere în judecată
12.03.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

PCA Ploieşti. Conflict de interese. Trimitere în judecată.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ş.E. (şef serviciu Administrare Fond Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Buzău) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Ş.E., în dubla sa calitate de secretar tehnic al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Consiliului Local al Municipiului Buzău şi şef al Serviciului Administrativ Fond Locativ, a opinat în sensul îndeplinirii condiţiilor legale de repartizare a unei locuinţe ANL vacante, de către fiul său (semnatarul unei cereri soluţionate peste rând), opinii pe care le-a susţinut în cadrul şedinţei din data de 19 ianuarie 2012, a Comisiei mai sus enunţate. Ulterior, inculpatul a semnat contractul de închiriere şi a vizat procesul-verbal de predare-primire a respectivei locuinţe.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că cererea dezbătută în şedinţa din 19 ianuarie 2012 nu putea ajunge la comisia mai sus menţionată, întrucât obiectul solicitării îl constituia repartizarea unei locuinţe ANL noi şi nu pentru una rămasă vacantă, context în care inculpatul s-a implicat personal în înregistrarea unei noi cereri direct la Primăria Municipiului Buzău.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buzău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti