Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ELSA Sibiu organizează conferința națională ”Traficul de persoane în Europa Centrală și de Est”
13.03.2014 | Elena-Delia HALICI

JURIDICE - In Law We Trust

ELSA Sibiu vă invită să participați la Conferința Națională ”Traficul de persoane în Europa Centrală și de Est”. Aceasta va avea loc la Sibiu, în perioada 27-29 martie 2014, fiind organizată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Pe parcursul evenimentului vor fi prezenți aproximativ 15 speakeri, iar la final participanții vor avea acces la un workshop interactiv. Taxa de  participarea la eveniment pentru membrii ELSA este de 20 lei, iar pentru persoanele din afara asociatiei de 25 lei.

Printre temele abordate la eveniment se vor număra:
1. Traficul de persoane – fenomenul infracțional văzut din prisma Dreptului Internațional Penal
2. Reglemantările internaționale în domeniul traficului de persoane
3. Impactul psihologic asupra victimelor traficului de persoane
4. Imporanța unei legi speciale în domeniu
5. Metode de prevenire și combatere ale traficului de persoane
6. Necesitatea cooperării internaționale în domeniul combaterii traficului de persoane
7. Impactul infracțiunii asupra populației.

Scopul conferinței îl reprezintă sensibilizarea și informarea populației cu privire la acest fenomen infracțional.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociației a fost aceea de a promova legături internaţionale și înțelegerea reciprocă între studenții de pe ambele părti ale cortinei de fier, momentan ELSA funcționând  în 42 de țări, în cadrul a peste 300 de Facultăți de Drept. ELSA România a luat ființă în 1990, fiind singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș şi Timişoara.

Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităților oferite studenților la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștinte noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării științifice, contribuția în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate și încurajarea studenților la Drept și a tinerilor juriști să acționeze pentru binele societății.

Elena-Delia HALICI
Director for Public Relations
ELSA România

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.