Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PE a adoptat noi măsuri pentru combaterea spălării banilor


14 martie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Parlamentul European a adoptat marți, 12 martie 2014, noile modificări ale directivei de combatere a spălării banilor (AMLD) care prevăd listarea în registre publice a proprietarilor de companii și a fondurilor de investiții, potrivit unui comunicat.

Aceste registre vor prezenta informații despre proprietarii mai multor categorii de persoane juridice (companii, fundații, holdinguri și fonduri de investiții). De asemenea, registrele vor fi interconectate și vor putea fi accesate printr-o simplă înregistrare online.

Noile prevederi cer băncilor, instituțiilor financiare, auditorilor, avocaților, contabililor, consilierilor fiscali și agenților imobiliari, printre alții, vigilență sporită în cazul tranzacțiilor suspecte ale clienților lor. Cazinourile sunt incluse în aceste propuneri legislative, dar alte servicii de jocuri de noroc, cu risc mai mic, pot fi excluse de statele membre.

Regulile privind persoanele care prezintă un risc mai mare de corupție ca urmare a pozițiilor lor politice sunt extinse către persoanele expuse politic „la nivel intern”. Aceștia sunt cei care, de exemplu, sunt sau au fost „desemnați de către statul membru în funcții publice proeminente”, cum ar fi șef de stat, membru al guvernului, judecător la curtea supremă și membru al Parlamentului.

Judith Sargentini, raportorul din comisia pentru libertăți civile, a declarat: ”Va fi mai dificil pentru infractori să își ascundă banii, datorită registrelor publice. Economia noastră pierde în prezent sume imense de bani din cauza evaziunii fiscale”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică