Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Trafic de influență. Constituire de grup infracțional organizat. Favorizarea făptuitorului. Începerea urmăririi penale. Reținere. Arestare preventivă


13 martie 2014 | Roxana SOARE, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DIICOT. Trafic de influență. Constituire de grup infracțional organizat. Favorizarea făptuitorului. Începerea urmăririi penale. Reținere. Arestare preventivă.

În continuarea comunicatului din data de 12 martie 2014 facem următoarele preciză:
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Structura Centrală au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 10 inculpați urmând a fi sesizată instanţa competentă cu propunerea de luarea a măsurii arestării preventive.

În cauză sunt suspectate persoane care deţin funcţii publice, după cum urmează:
– N.V.V, având calitatea de inspector în cadrul OPC Cluj, suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat; în cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere.
– L.O.M., având calitatea de consilier în cadrul A.N.S.V., cu privire la care în cursul zilei de 12 martie 2014, s-a dispus extinderea şi începerea urmăririi penale, suspectat fiind pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului; în cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoștință despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparținând unei societăți comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterata.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică