BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Renuntare la apel ref. metodologia privind utilizarea prin radiodifuziune a operelor muzicale si remuneratiile cuvenite autorilor

15.09.2007 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial nr. 631 din 13 septembrie 2007 a fost publicata Decizia civila nr. 18A din 1 februarie 2007, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala (completul de judecata: Carmen Georgeta Negrila si Andreia Liana Constanda).

Hotararea a fost pronuntata intr-o cauza avand ca obiect solutionarea apelurilor declarate impotriva unei hotarari arbitrale a completului de mediere desemnat de ORDA pentru medierea cu privire la forma finala a metodologiei privind radiodifuzarea operelor muzicale, precum si a tabelului cuprinzand remuneratiile cuvenite titularilor de drepturi de autor.

Apelurile au fost formulate de Societatea Romana de Televiziune (SRTV) si Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA), pe de o parte, si de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), pe de alta parte, si au facut initial obiectul unor dosare distincte, conexate ulterior.

In ceea ce priveste apelul formulat de SRTV si ARCA, instanta a constatat nulitatea acestuia, in temeiul art. 288 alin. (2) C.pr.civ., avand in vedere ca cererea de apel a fost depusa direct la instanta competenta sa judece apelul, iar nu la instanta a carei hotarare se ataca.

In ceea ce priveste apelul declarat de UCMR-ADA, instanta a luat act de renuntarea la apel, apreciind ca celelalte parti nu s-au opus renuntarii, chiar daca nu si-au manifestat expres acceptul.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.