« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Renuntare la apel ref. metodologia privind utilizarea prin radiodifuziune a operelor muzicale si remuneratiile cuvenite autorilor
15.09.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 631 din 13 septembrie 2007 a fost publicata Decizia civila nr. 18A din 1 februarie 2007, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala (completul de judecata: Carmen Georgeta Negrila si Andreia Liana Constanda).

Hotararea a fost pronuntata intr-o cauza avand ca obiect solutionarea apelurilor declarate impotriva unei hotarari arbitrale a completului de mediere desemnat de ORDA pentru medierea cu privire la forma finala a metodologiei privind radiodifuzarea operelor muzicale, precum si a tabelului cuprinzand remuneratiile cuvenite titularilor de drepturi de autor.

Apelurile au fost formulate de Societatea Romana de Televiziune (SRTV) si Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA), pe de o parte, si de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), pe de alta parte, si au facut initial obiectul unor dosare distincte, conexate ulterior.

In ceea ce priveste apelul formulat de SRTV si ARCA, instanta a constatat nulitatea acestuia, in temeiul art. 288 alin. (2) C.pr.civ., avand in vedere ca cererea de apel a fost depusa direct la instanta competenta sa judece apelul, iar nu la instanta a carei hotarare se ataca.

In ceea ce priveste apelul declarat de UCMR-ADA, instanta a luat act de renuntarea la apel, apreciind ca celelalte parti nu s-au opus renuntarii, chiar daca nu si-au manifestat expres acceptul.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.