BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Renuntare la apel ref. metodologia privind utilizarea prin radiodifuziune a operelor muzicale si remuneratiile cuvenite autorilor

15.09.2007 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 631 din 13 septembrie 2007 a fost publicata Decizia civila nr. 18A din 1 februarie 2007, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala (completul de judecata: Carmen Georgeta Negrila si Andreia Liana Constanda).

Hotararea a fost pronuntata intr-o cauza avand ca obiect solutionarea apelurilor declarate impotriva unei hotarari arbitrale a completului de mediere desemnat de ORDA pentru medierea cu privire la forma finala a metodologiei privind radiodifuzarea operelor muzicale, precum si a tabelului cuprinzand remuneratiile cuvenite titularilor de drepturi de autor.

Apelurile au fost formulate de Societatea Romana de Televiziune (SRTV) si Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA), pe de o parte, si de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), pe de alta parte, si au facut initial obiectul unor dosare distincte, conexate ulterior.

In ceea ce priveste apelul formulat de SRTV si ARCA, instanta a constatat nulitatea acestuia, in temeiul art. 288 alin. (2) C.pr.civ., avand in vedere ca cererea de apel a fost depusa direct la instanta competenta sa judece apelul, iar nu la instanta a carei hotarare se ataca.

In ceea ce priveste apelul declarat de UCMR-ADA, instanta a luat act de renuntarea la apel, apreciind ca celelalte parti nu s-au opus renuntarii, chiar daca nu si-au manifestat expres acceptul.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week