Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu de către executorul judecătoresc


17 martie 2014 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Csație și Justiție a hotărât că încălcarea din culpă, de către executorul judecătoresc, a îndatoririlor de serviciu privind notificarea actelor judiciare şi extrajudiciare – încălcare constând în încheierea unui contract de mandat, cu avocatul persoanei care a solicitat notificarea, pentru efectuarea notificărilor privind convocarea adunării generale a asociaţilor unei societăţi în scopul majorării capitalului social -, prin care s-a cauzat o vătămare importantă a intereselor legale ale unui asociat al societăţii, care, nefiind notificat în mod corespunzător, nu a avut posibilitatea de a participa la luarea deciziei privind majorarea capitalului social al societăţii, devenind asociat minoritar prin diminuarea părţilor sociale, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de neglijenţă în serviciu prevăzută în art. 249 alin. (1) C. pen. (Decizia nr. 1972 din 6 iunie 2013, pronunțată de secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect neglijența în serviciu)

Potrivit noilor dispoziții în materie penală, infracțiunea de neglijență în serviciu este prevăzută și sancționată de art. 298 N.C.P.  

Avocat Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică