Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Ancheta privind activitatea Societatii Romane de Televiziune

17.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 633/14 septembrie 2007, a fost publicata Hotararea Parlamentului nr. 64/2007 pentru constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind activitatea Societatii Romane de Televiziune.

Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea Societatii Romane de Televiziune (SRTV) este formata din 15 membri: 10 deputati si 5 senatori si are drept scop urmatoarele:

– verificarea respectarii obligatiei legale de obiectivitate si echidistanta politica in emisiunile de toate tipurile ale postului public de televiziune;
– identificarea cauzelor pentru care SRTV a pierdut drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga I, pentru aceasta perioada si pentru cea urmatoare;
– verificarea politicii salariale (inclusiv in privinta consilierilor presedintelui – director general) si a proportiei dintre angajatii institutiei si colaboratorii externi;
– verificarea activitatii financiar-contabile a SRTV, a modului in care s-au cheltuit banii publici si s-a respectat legalitatea, atat pe ansamblul institutiei, cat si pe departamente, cu deosebire in chestiuni de achizitii si externalizari de activitati si emisiuni.

In vederea cunoasterii la zi a situatiei reale din SRTV, precum si in vederea evaluarii activitatii societatii, personalul acesteia este obligat sa raspunda solicitarilor Comisiei parlamentare de ancheta, inclusiv prin punerea la dispozitie a intregii documentatii necesare indeplinirii eficiente a mandatului incredintat acesteia.

Potrivit hotararii, Comisia parlamentara de ancheta poate invita pentru audiere si explicatii orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in domeniile care formeaza obiectul activitatii acestei comisii.

Constatarile, concluziile si propunerile Comisiei parlamentare de ancheta vor face obiectul unui raport final, elaborat de toti membrii acesteia, care va fi depus simultan la birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputailor, precum si la cele doua comisii de specialitate parlamentare pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, pana la data de 1 noiembrie 2007.

Raportul Comisiei parlamentare de ancheta va fi supus dezbaterii plenului Parlamentului in prima sedinta comuna a celor doua Camere, programata a se desfasura dupa depunerea lui la birourile pemanente.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week