Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Alba Iulia. Din probatoriu trebuie să reiasă că vehiculul depăşit de contravenient se afla în mişcare
17.03.2014 | Andrei PAP


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Judecătoria Alba Iulia, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a subliniat că, în speţa dedusă judecăţii, în sarcina petentului s-a reţinut faptul că a executat manevra de depăşire a unui autoturism în raza de acţiune a indicatorului “Depăşire interzisă”, fiind filmat cu aparatul radar. În cadrul procedurii judiciare, însă, din probatoriul administrat în cauză nu reiese dacă autoturismul depăşit de petent se afla în mişcare sau era staţionat pe partea carosabilă, astfel cum susţine, situaţie în care petentul era nevoit să efectueze manevra de depăşire pentru a-şi putea continua deplasarea.

În aceste condiţii, instanţa a apreciat că faptei reţinute în sarcina petentului îi lipseşte latura subiectivă, respectiv vinovăţia, ca atitudine psihică faţă de fapta comisă şi urmările acesteia, element în lipsa căruia nu sunt întrunite condiţiile pentru atragerea răspunderii contravenţionale. (Sentinţa civilă nr. 4550/2011 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia)

Andrei PAP

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Judecătoria Alba Iulia. Din probatoriu trebuie să reiasă că vehiculul depăşit de contravenient se afla în mişcare”

  1. Pompiliu BOTA spune:

    Multumesc pentru atentia acordata. (petent in cauza)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate