« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

A treia sesiune de formare din cadrul Proiectului privind lupta împotriva criminalității economice și recuperarea creanțelor
18.03.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ministerul Justiției a încheiat vineri, 14 martie 2014, a treia sesiune tehnică de formare pentru judecători, procurori, ofițeri de poliție judiciară și alte categorii de experți români, ce s-a desfășurat în perioada 12-14 martie, în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității oficiilor de recuperare a creanțelor și a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalității economice și în recuperarea creanțelor”, potrivit unui comunicat.

Printre participanți au fost reprezentanți ai Ministerului Justiției – Oficiul Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni – ONPCCRCI, ai Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, dar și reprezentanți ai statelor partenere în proiect, respectiv Franța, Olanda și Ungaria.

Acest proiect este implementat de Ministerul Justiției pentru ONPCCRCI fiind finanțat de Comisia Europeană prin programul specific, din anul 2011, ”Prevenirea și combaterea criminalității”.

La deschidere, Ministerul Public a reconfirmat angajamentul făcut atât cu privire la urmărirea și recuperarea de bunuri ce provin din infracțiuni, alături de celelalte autorități competente, precum instanțele de judecată, poliția judiciară, Agenția Națională de Administrare Fiscală, cât și cu privire la aplicarea celor mai moderne instrumente legislative care sunt la dispoziția procurorilor, cum ar fi confiscarea extinsă. A fost reconfirmat și sprijinul acordat organelor de urmărire penală de către ONPCCRCI cu privire la schimbul de informații pentru identificarea acelor bunuri ce pot fi sechestrate în cadrul procedurilor judiciare.

În cadrul acestei sesiuni au fost abordate teme precum investigațiile financiare, schimbul de informații prin intermediul oficiilor de recuperare a creanțelor, mecanismele pentru identificarea/evaluarea atât a prejudiciului cât și a ”profitului” infracțional, procedurile de lucru la nivelul oficiilor de administrare a bunurilor sechestrate/confiscate, dar și problemele de practică judiciară cu accent pe confiscarea de la terți, confiscarea extinsă, conexiuni între spălarea banilor și recuperarea creanțelor etc.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD