Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

A treia sesiune de formare din cadrul Proiectului privind lupta împotriva criminalității economice și recuperarea creanțelor
18.03.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a încheiat vineri, 14 martie 2014, a treia sesiune tehnică de formare pentru judecători, procurori, ofițeri de poliție judiciară și alte categorii de experți români, ce s-a desfășurat în perioada 12-14 martie, în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității oficiilor de recuperare a creanțelor și a organelor judiciare din UE în lupta împotriva criminalității economice și în recuperarea creanțelor”, potrivit unui comunicat.

Printre participanți au fost reprezentanți ai Ministerului Justiției – Oficiul Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni – ONPCCRCI, ai Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, dar și reprezentanți ai statelor partenere în proiect, respectiv Franța, Olanda și Ungaria.

Acest proiect este implementat de Ministerul Justiției pentru ONPCCRCI fiind finanțat de Comisia Europeană prin programul specific, din anul 2011, ”Prevenirea și combaterea criminalității”.

La deschidere, Ministerul Public a reconfirmat angajamentul făcut atât cu privire la urmărirea și recuperarea de bunuri ce provin din infracțiuni, alături de celelalte autorități competente, precum instanțele de judecată, poliția judiciară, Agenția Națională de Administrare Fiscală, cât și cu privire la aplicarea celor mai moderne instrumente legislative care sunt la dispoziția procurorilor, cum ar fi confiscarea extinsă. A fost reconfirmat și sprijinul acordat organelor de urmărire penală de către ONPCCRCI cu privire la schimbul de informații pentru identificarea acelor bunuri ce pot fi sechestrate în cadrul procedurilor judiciare.

În cadrul acestei sesiuni au fost abordate teme precum investigațiile financiare, schimbul de informații prin intermediul oficiilor de recuperare a creanțelor, mecanismele pentru identificarea/evaluarea atât a prejudiciului cât și a ”profitului” infracțional, procedurile de lucru la nivelul oficiilor de administrare a bunurilor sechestrate/confiscate, dar și problemele de practică judiciară cu accent pe confiscarea de la terți, confiscarea extinsă, conexiuni între spălarea banilor și recuperarea creanțelor etc.

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.