« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Procedura privind activitatea de indeplinire a masurilor asiguratorii si de efectuare a executarii silite a debitelor rezultate din nerespectarea Legii nr. 19/2000
18.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial nr. 636/17 septembrie 2007, a fost publicata Decizia nr. 375/2007 a presedintelui Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale pentru aprobarea Procedurii privind activitatea de indeplinire a masurilor asiguratorii si de efectuare a executarii silite a debitelor rezultate din nerespectarea prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la contractele/declaratiile de asigurare, precum si la orice alte sume incasate necuvenit potrivit legii.

Potrivit deciziei, activitatea de indeplinire a masurilor asiguratorii, precum si cea de efectuare a executarii silite a debitelor rezultate din nerespectarea prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la contractele/declaratiile de asigurare, precum si orice alte sume incasate necuvenit potrivit legii, se realizeaza potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre personalul de specialitate din cadrul CNPAS si al caselor judetene de pensii, respectiv a municipiului Bucuresti.

Astfel, fac obiectul executarii silite urmatoarele debite rezultate din respectarea prevederilor legii:
– sumele platite fara temei legal cu titlu de indemnizatii sau ajutoare platite din bugetul de stat ori din bugetul asigurarilor sociale de stat si prevazute de legi speciale, precum si debitele create in conditiile legii, care se recupereaza in temeiul deciziilor emise de CNPAS sau de casele judetene de pensii, respectiv a municipiului Bucuresti, ce constituie titluri executorii, de la persoanele care au incasat aceste sume;
– debitele, dobanzile si penalitatile de intarziere aferente perioadelor calculate de la data incheierii contractului de asigurare sociala si pana la data de rezilierii acestuia din initiativa asiguratului sau asiguratorului;
– debitele, dobanzile si penalitatile de intarziere aferente perioadelor calculate de la data la care este exigibila depunerea declaratiei de asigurare sociala si pana la data depunerii acesteia, s.a.

De precizat ca actiunile de executare silita aflate in curs la data intrarii in vigoare a deciziei vor continua potrivit dispozitiilor acesteia, actele indeplinite anterior ramanand valabile.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

 
Secţiuni: Asigurări, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD