Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera

18.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

In Monitorul Oficial nr. 635/17 septembrie 2007, a fost publicat Ordinul 1768/2007 al Ministrului Economiei si Finantelor pentru aprobarea Procedurii de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Procedura de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera stabileste urmatoarele:
– criteriile generale si conditiile pentru acreditarea organismelor de verificare care au competente pentru verificarea raportului de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de sera, a datelor si informatiilor privind emisiile de gaze cu efect de sera;
– evaluarea aplicarii metodologiei de monitorizare, prevazuta in autorizatia privind emisiile de gaze cu efect de sera, si a altor cerinte relevante, in cadrul schemei de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera, stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii cu efect de sera.

Potrivit reglementarii, scopul acreditarii este de a asigura ca organismul de verificare are competente si capabilitati in ceea ce priveste verificarea raportului de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de sera, a datelor si informatiilor privind emisiile de gaze cu efect de sera, precum si evaluarea aplicarii metodologiei de monitorizare, prevazuta in autorizatia privind emisiile de gaze cu efect de sera, si a altor cerinte relevante.

Procedura de acreditare a organismelor de verificare tine cont de recomandarile, cerintele si criteriile prevazute in Ghidul EA-6/03 pentru recunoasterea organismelor de verificare in aplicarea Directivei 2003/87/CE privind stabilirea unei scheme europene de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, varianta revizuita, aprilie 2007.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII


Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.