Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Procedura de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera

18.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 635/17 septembrie 2007, a fost publicat Ordinul 1768/2007 al Ministrului Economiei si Finantelor pentru aprobarea Procedurii de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Procedura de acreditare a organismelor de verificare a rapoartelor de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera stabileste urmatoarele:
– criteriile generale si conditiile pentru acreditarea organismelor de verificare care au competente pentru verificarea raportului de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de sera, a datelor si informatiilor privind emisiile de gaze cu efect de sera;
– evaluarea aplicarii metodologiei de monitorizare, prevazuta in autorizatia privind emisiile de gaze cu efect de sera, si a altor cerinte relevante, in cadrul schemei de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera, stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii cu efect de sera.

Potrivit reglementarii, scopul acreditarii este de a asigura ca organismul de verificare are competente si capabilitati in ceea ce priveste verificarea raportului de monitorizare privind emisiile de gaze cu efect de sera, a datelor si informatiilor privind emisiile de gaze cu efect de sera, precum si evaluarea aplicarii metodologiei de monitorizare, prevazuta in autorizatia privind emisiile de gaze cu efect de sera, si a altor cerinte relevante.

Procedura de acreditare a organismelor de verificare tine cont de recomandarile, cerintele si criteriile prevazute in Ghidul EA-6/03 pentru recunoasterea organismelor de verificare in aplicarea Directivei 2003/87/CE privind stabilirea unei scheme europene de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, varianta revizuita, aprilie 2007.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week