Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificari privind regimul rezervelor minime obligatorii

18.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 636/17 septembrie 2007, a fost publicata Circulara nr. 22/2007 a Bancii Nationale a Romaniei pentru modificarea si completarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 6/2002 privind regimul rezervelor minime obligatorii.

In ceea ce priveste ratele rezervelor minime obligatorii, se prevede ca pentru bancile de economisire si creditare in domeniul locativ, rata rezervelor minime obligatorii este 0 (zero)%.

Se mai prevede ca sumele in tranzit in moneda nationala si in valuta se elimina din baza de calcul al rezervelor minime obligatorii si din calculul ratei medii a dobanzilor la vedere.

In Monitorul Oficial nr. 636/17 septembrie 2007, a fost publicata Circulara nr. 23/2007 a Bancii Nationale a Romaniei privind ratele dobanzilor platite la rezervele minime obligatorii consituite in lei si in euro incepand cu perioada de aplicare 24 august – 23 septembrie 2007.

Incepand cu perioada de aplicare 24 august – 23 septembrie 2007 rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite in lei este de 2.35% pe an, iar rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite in euro este de 0,95% pe an.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week