« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificari privind regimul rezervelor minime obligatorii
18.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 636/17 septembrie 2007, a fost publicata Circulara nr. 22/2007 a Bancii Nationale a Romaniei pentru modificarea si completarea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 6/2002 privind regimul rezervelor minime obligatorii.

In ceea ce priveste ratele rezervelor minime obligatorii, se prevede ca pentru bancile de economisire si creditare in domeniul locativ, rata rezervelor minime obligatorii este 0 (zero)%.

Se mai prevede ca sumele in tranzit in moneda nationala si in valuta se elimina din baza de calcul al rezervelor minime obligatorii si din calculul ratei medii a dobanzilor la vedere.

In Monitorul Oficial nr. 636/17 septembrie 2007, a fost publicata Circulara nr. 23/2007 a Bancii Nationale a Romaniei privind ratele dobanzilor platite la rezervele minime obligatorii consituite in lei si in euro incepand cu perioada de aplicare 24 august – 23 septembrie 2007.

Incepand cu perioada de aplicare 24 august – 23 septembrie 2007 rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite in lei este de 2.35% pe an, iar rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite in euro este de 0,95% pe an.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.