BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Protocol de colaborare privind combaterea contrafacerii de produse medicamentoase

18.03.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN
Abonare newsletter

PICCJ. Protocol de colaborare privind combaterea contrafacerii de produse medicamentoase.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc, la data de 18 martie 2014, semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Public şi autorităţi publice şi parteneri privaţi – producători şi distribuitori de produse medicamentoase.

Documentul a fost semnat de domnul Tiberiu-Mihail NIŢU, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Vămilor, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Agenţia Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România şi ai Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Prezentul protocol are ca obiect crearea unei reţele de puncte unice de contact (denumite în continuare SPOC) la nivelul partenerilor publici şi privaţi implicaţi în combaterea contrafacerii de produse medicamentoase, în conformitate cu atribuţiile şi competenţele specifice prevăzute de legislaţia în vigoare şi normele statutare pentru fiecare din părţile semnatare.
Reţeaua punctelor de contact stabilită la nivelul parteneriatului public – privat are drept scop asigurarea unei acţiuni eficiente împotriva contrafacerii de produse medicamentoase şi traficului cu aceste produse, prin crearea unei colaborări eficiente de investigare şi aplicare a legislaţiei în domeniu şi a unui cadru legal adecvat de reglementare în domeniul medicamentelor de uz uman şi al produselor medicinale veterinare.

În vederea derulării cooperării, părţile îşi vor desemna câte un punct de contact (SPOC), care va gestiona problemele curente apărute în legătură cu piaţa produselor medicamentoase ori aspectele de contrafacere.

La nivel naţional, punctul unic de contact este Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (A.N.M.D.M.), iar coordonarea autorităţilor publice cu atribuţii în aplicarea legislaţiei penale în domeniu se va realiza de către punctul unic de contact în cadrul reţelei naţionale, stabilit la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Protocolul încheiat îşi propune, totodată, ca părţile semnatare să organizeze întâlniri periodic sau ori de câte ori este necesar, pentru eficientizarea activităţilor comune, generalizarea bunelor practici şi soluţionarea deficienţelor apărute în cadrul colaborării.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week