Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Paris. Restricţii de circulaţie din cauza poluării masive a aerului


19 martie 2014 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Sute de poliţişti au monitorizat luni, 17 martie 2014, traficul din Paris, după ce niveluri record ale poluării aerului au determinat Guvernul francez să introducă restricţii majore de circulație, potrivit bbc.com.

Doar şoferii a căror maşini aveau numere de înmatriculare impare au putut circula luni în Paris şi suburbiile capitalei franceze. Autorităţile au luat aceste măsuri după ce poluarea aerului a depăşit nivelul de siguranţă pentru cinci zile în Paris şi suburbiile acestuia. Smogul a fost cauzat de o combinaţie de nopţi reci şi zile calde, ce au prevenit dispersarea poluării.

Măsura a mai fost încercată o dată, în anul 1997. Autoritatea de monitorizarea a calităţii aerului a spus că s-a înregistrat un impact pozitiv, dar criticii au pus la îndoială aceste restricții. Excepţie de la această măsură a interzicerii circulaţiei au făcut-o maşinile electrice şi hibride, precum şi maşinile cu trei sau mai mulţi pasageri. Cei care nu au respectat restricţiile de circulaţie au putut fi sancţionaţi cu mici amenzi, dar ceilalţi au beneficiat de parcare gratuită. Transportul public a fost gratuit timp de trei zile și a avut rolul de a încuraja oamenii să își lase mașinile acasă.

Irina RÎMARU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii