Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Jobfest, ediția 2014. Cum a fost


20 martie 2014 | Diana Elena ROTARU
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Săptămâna trecută, pe 11 si 13 martie s-a desfășurat, pentru al treilea an consecutiv, târgul de internship-uri organizat de ELSA București, în sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept, Universitatea din București.

Anul acesta au participat la maratonul caselor de avocatură urmatoarele firme: bpv Grigorescu Ștefănică; CMS Cameron McKenna; DLA Piper; Kinstellar; Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP); Pachiu& Associates; Reff& Associates, Voicu&Filipescu.

Ca și în anii anteriori, acest eveniment a suscitat un real interes din partea studenților, JobFest reprezentând o bună ocazie pentru aceștia de a se afla față în față cu casele de avocatură și de afla care sunt cerințele acestora. Astfel, sala Constantin Stoicescu a fost mereu plină de-a lungul prezentărilor. Redăm, mai jos, cateva mărturii ale studenților participanți la Jobfest:

”Nu regret că am sărit peste câteva cursuri și seminare pentru a participa la Jobfest-ul de anul acesta. Din perspectiva studentului nehotărât care a ajuns în anul IV de studiu și încă nu știe de unde vrea să își înceapă cariera juridică, evenimentul mi-a adus un plus de informație față de cea oferită de către paginile web ale caselor de avocatură. Mai mult, personal, o consider o oportunitate pentru a vedea și interacționa în afara rigorilor impuse de un interviu cu potențialii viitori șefi astfel încât să începi să îți conturezi o idee referitoare la piața de consultant de business din București. Beneficiind de o organizare impecabilă, în ciuda micilor evenimente ce se pot încadra în categoria forței majore, consider proiectul și inițiativa un real succes. Prin evenimentul ce tocmai s-a încheiat, ELSA București forțează participanții să depășească programa școlară obligatorie, inspirând, cel puțin o persoană, să își aducă la zi CV-ul și să aplice pentru o poziție de avocat stagiar la marile firme ce și-au expus ofertele, cu gândul că undeva este locul lui.” Alexandru

”A fost prima mea participare la o ediție de Jobfest. Am fost foarte încântată pentru că este cu adevărat interesant să vezi o casă de avocatură în postura de vânător și nu în clasica poziție de vânat. Mai mult, cred că acum am înțeles cum sunt percepute interviurile și de ce unii studenți se dovedesc a fi mai buni decât alții într-un asemenea moment: este o situația simetrică cu cea a prezentărilor pe care le-am văzut astăzi: într-adevăr, unele au fost mai interesante decât altele, mai convingătoare și mai atente la detalii.”  Anca.

”Toate prezentările au fost folositoare și au adus un plus de informații studenților, pe care altfel poate ar fi mai dificil să le obțină. A fost incitantă curiozitatea publicului în ceea ce privește detaliile despre stagii de practică, internship-uri, poate chiar posturi de avocați stagiari. Consider că acest eveniment a fost de ajutor pentru toți participanții, întrucât, pe lângă informațiile de natură academică, aceștia au putut cunoaște mai bine și de mai aproape persoane importante și cu influență în domeniu. De asemenea, au putut descoperi că dincolo de imaginea pe care avocații o au în profesie și reprezentandu-și firmă, sunt niște oameni foarte deschiși, dispuși să ajute și dornici de a cunoaște și a lua în echipă lor nu doar persoane cu experiență, ci și studenți care se află la început de drum.” Cezara.

”Cel mai frumos la JobFest este că, pe parcursul evenimentului, prin fața ta se desfășoară o paradă de modele. Ai ocazia să cunoști avocați de top, să îi vezi cum se comportă, cum își „susțin cauza” și, cel mai important, să le vezi sclipirea din ochi, pe care o au atunci când vorbesc despre profesia lor. JobFest este un eveniment care te inspiră.” Doriana.

”Jobfest a reprezentat o oportunitate pentru cei prezenți de a-și contura pe cât posibil drumul pe care doresc sa îl urmeze în cariera. Daca in urma Jobfest studentii si-au dat seama ce vor sau ce nu vor sa faca pe mai departe, atunci proiectul a fost un real succes. Personal, am reusit sa-mi creez o imagine destul de clara.” Mircea

”Un eveniment important, ce surprinde principalele oportunități ale studenților în avocatura de business.” Ioana

Dorim să le mulțumim caselor de avocatură care au participat la acest eveniment, precum și partenerului media, JURIDICE.ro, pentru susținerea și promovarea proiectului.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro