Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Întinderea drepturilor băneşti cuvenite pe perioada eliberării nelegale din funcţie
20.03.2014 | Corina CIOROABĂ


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în aplicarea dispoziţiilor art. 106 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarului public, întinderea despăgubirilor cuvenite funcţionarului public nelegal eliberat din funcţia publică se stabileşte cu luarea în considerare a tuturor drepturilor băneşti de care acesta ar fi beneficiat dacă nu s-ar fi emis actul anulat. Prin urmare, dacă până la momentul eliberării din funcţie, funcţionarul public a beneficiat constant de stimulente, nu există nicio raţiune pentru a nu prezuma că, şi pe viitor situaţia ar fi rămas neschimbată, astfel că acestea trebuie incluse în cuantumul obligaţiei de despăgubire. În acest sens, Înalta Curte a reţinut că este nerelevantă împrejurarea că funcţionarul public în cauză nu a contribuit la constituirea fondului de stimulente, în condiţiile în care a fost împiedicat să o facă din culpa instituţiei care a emis actul de eliberare din funcţie în mod nelegal. (Decizia nr. 116 din 13 ianuarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie la executare)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate