Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Universitaria

Justiția în România. Ediția a V-a / 24-25 martie 2014, București

20 martie 2014 | Diana Elena ROTARU

ELSA București organizează în data de 24-25 martie 2014, în intervalul orar 10:00-17:00, în Sala Senatului a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București, cea de-a V-a ediție a conferinței ”Justiția în România, proiect care s-a bucurat de un real succes încă de la apariție datorită diversității temelor abordate cât și actualității acestora, o preocupare a conferinței fiind cea de a surprinde noutățile din domeniul juridic. În acest an, organizarea unei astfel de conferințe își dovedește oportunitatea și datorită faptului că succedă unor importante modificări legislative, între care un loc important îl ocupă apariția Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală.

Obiectivele urmărite de un astfel de eveniment se referă la acordarea unei posibilități în plus studenţilor şi tinerilor jurişti pentru a-şi însuşi un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniul juridic, de a descoperi valențe diferite de cele didactice ale acestora, cât și de a analiza nivelul justiției în România prin prisma evoluției sale de la an la an. Ne propunem astfel să prezentăm o paletă largă de teme și opinii ale teoreticienilor și practicienilor deopotrivă care să ofere participanților o viziune complexă și cât mai aproape de epicentrul transformărilor din domeniul juridic.

Păstrând tradiția anului precedent, prelegerile primei zile ne vor aduce în atenție planul ordinii juridice interne, începând prin compararea situației actuale și a celei de anul trecut, introducând principalele modificări și utilitatea acestora. Ziua continuă cu o prelegere dedicată unuia din subiectele centrale ale acestei conferințe și anume Noul Cod Penal – rațiunea și efectele reducerii pedepselor sau a restrângerilor dreptului la viață privată. Pentru a rămâne în același registru, ne vom focaliza și pe infracțiunile în domeniul proprietății intelectuale, după care, o nouă prelegere va formula considerații generale asupra schimbărilor în Statutul profesiei de avocat. Ziua se încheie cu o discuție tip panel care își propune să dezbată o temă de o mare relevanță pentru actualitate și anume criza imobiliară.

A doua zi va contura o dimensiune internațională a justiției, privind România ca parte a unui sistem de înfăptuire a sa. Astfel, ziua debutează prin prezentarea ultimelor condamnări ale României la CEDO, urmată de analiza poziției și activității țării noastre în combaterea criminalității transfrontaliere. Prelegerile din cea de-a doua parte a zilei vor face o paralelă între perspectivele internă și externă asupra avocaturii de business, respectiv parteneriatelor între sectoarele public și privat. La finele acestei zile vom asista la o discuție tip panel, care își propune să dezvolte problema interceptărilor și a necesității ralierii României la reglementari ale Uniunii Europene în acest domeniu. Perspectiva dinamică oferită de conversația liberă între specialiști reprezintă un plus de savoare adus temei de foarte mare actualitate și de o egală importanță.

Publicul vizat constă în studenți de la facultățile de profil, facultăți de Drept și de Științe Politice, dorindu-ne informarea corectă și exactă a acestora cu privire  la subiectele propuse. Printre invitați se vor număra teoreticieni și practicieni valoroși ai domeniilor de interes, urmărindu-se crearea unui cadru solemn, în care lectorii noștri să ne împărtășească diferite puncte de vedere asupra justiției din România în contextul actual. La această conferință vor lua parte și specialiști ai dreptului de la case renumite de avocatură, cum ar fi Stoica și Asociații, bpv Grigorescu Ștefănică, Țuca Zbârcea și Asociații, Dragne & Asociații.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership