Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Justiția în România. Ediția a V-a / 24-25 martie 2014, București


20 martie 2014 | Diana Elena ROTARU
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

ELSA București organizează în data de 24-25 martie 2014, în intervalul orar 10:00-17:00, în Sala Senatului a Palatului Facultății de Drept, Universitatea din București, cea de-a V-a ediție a conferinței ”Justiția în România, proiect care s-a bucurat de un real succes încă de la apariție datorită diversității temelor abordate cât și actualității acestora, o preocupare a conferinței fiind cea de a surprinde noutățile din domeniul juridic. În acest an, organizarea unei astfel de conferințe își dovedește oportunitatea și datorită faptului că succedă unor importante modificări legislative, între care un loc important îl ocupă apariția Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală.

Obiectivele urmărite de un astfel de eveniment se referă la acordarea unei posibilități în plus studenţilor şi tinerilor jurişti pentru a-şi însuşi un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniul juridic, de a descoperi valențe diferite de cele didactice ale acestora, cât și de a analiza nivelul justiției în România prin prisma evoluției sale de la an la an. Ne propunem astfel să prezentăm o paletă largă de teme și opinii ale teoreticienilor și practicienilor deopotrivă care să ofere participanților o viziune complexă și cât mai aproape de epicentrul transformărilor din domeniul juridic.

Păstrând tradiția anului precedent, prelegerile primei zile ne vor aduce în atenție planul ordinii juridice interne, începând prin compararea situației actuale și a celei de anul trecut, introducând principalele modificări și utilitatea acestora. Ziua continuă cu o prelegere dedicată unuia din subiectele centrale ale acestei conferințe și anume Noul Cod Penal – rațiunea și efectele reducerii pedepselor sau a restrângerilor dreptului la viață privată. Pentru a rămâne în același registru, ne vom focaliza și pe infracțiunile în domeniul proprietății intelectuale, după care, o nouă prelegere va formula considerații generale asupra schimbărilor în Statutul profesiei de avocat. Ziua se încheie cu o discuție tip panel care își propune să dezbată o temă de o mare relevanță pentru actualitate și anume criza imobiliară.

A doua zi va contura o dimensiune internațională a justiției, privind România ca parte a unui sistem de înfăptuire a sa. Astfel, ziua debutează prin prezentarea ultimelor condamnări ale României la CEDO, urmată de analiza poziției și activității țării noastre în combaterea criminalității transfrontaliere. Prelegerile din cea de-a doua parte a zilei vor face o paralelă între perspectivele internă și externă asupra avocaturii de business, respectiv parteneriatelor între sectoarele public și privat. La finele acestei zile vom asista la o discuție tip panel, care își propune să dezvolte problema interceptărilor și a necesității ralierii României la reglementari ale Uniunii Europene în acest domeniu. Perspectiva dinamică oferită de conversația liberă între specialiști reprezintă un plus de savoare adus temei de foarte mare actualitate și de o egală importanță.

Publicul vizat constă în studenți de la facultățile de profil, facultăți de Drept și de Științe Politice, dorindu-ne informarea corectă și exactă a acestora cu privire  la subiectele propuse. Printre invitați se vor număra teoreticieni și practicieni valoroși ai domeniilor de interes, urmărindu-se crearea unui cadru solemn, în care lectorii noștri să ne împărtășească diferite puncte de vedere asupra justiției din România în contextul actual. La această conferință vor lua parte și specialiști ai dreptului de la case renumite de avocatură, cum ar fi Stoica și Asociații, bpv Grigorescu Ștefănică, Țuca Zbârcea și Asociații, Dragne & Asociații.

Diana Elena ROTARU
Public Relations Director
ELSA București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro