Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

VASS Lawyers Academy. Ediția a III-a


20 martie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Afis Internship_final[1]VASS Lawyers, alături de partenerii săi Achieve Global și ELSA București, lansează a treia ediție a programelor de internship, training și concurs de opinii legale, sub egida VASS Lawyers Academy. Proiectul se adresează tuturor studenților din anul II, III sau IV din cadrul facultăților de drept din România, care doresc să își dezvolte abilitățile necesare pentru o carieră de succes în avocatura de business.

Succesul edițiilor precedente și feedback-ul primit din partea studenților au determinat structura programului din 2014, menit să ofere o perspectivă practică asupra profesiei de avocat: patru perioade de stagii de practică, un program de training susținut de avocații VASS Lawyers și de trainerii Achieve Global, precum și un concurs de opinii legale.

“Workshop-ul din cadrul programului VASS Lawyers Academy a reprezentat, pentru noi, ocazia de a învăța „ABC-ul” oricărui jurist sau viitor jurist: cum să redactezi o opinie legală, o cerere de chemare în judecată, un contract sau care sunt formalitățile pe care le presupune înființarea unei societăți. Cel mai frumos a fost, însă, că am învățat toate aceste lucruri într-un cadru informal, cu zâmbetul pe buze, primind alături de informațiile propriu-zise și o sumedenie de exemple și istorioare din practică”, Doriana Matei, studentă în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea București, participant la programul de training din 2013.

“Practica făcută în cadrul VASS Lawyers a fost pentru mine o posibilitate să descopăr multe despre avocatură și despre mine. În primul rând, am văzut ce înseamnă să ai un program zilnic la birou, să ai un client care să vrea răspunsul la întrebare “ieri” și să fii parte dintr-o echipă. În al doilea rând, am văzut ce înseamnă activitatea într-o firmă de avocatură care nu este o corporație, în care oamenii sunt mai mult decât colegi. În concluzie, experiența VASS Lawyers, pentru că este într-adevăr o experiență, a fost una care m-a ajutat din punct de vedere profesional și nu numai”, Marius Stanciu, student în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea București, participant la programul de training și internship din 2013.

“O experienţă minunată și o provocare continuă: astfel aş descrie perioada de traininig la VASS Lawyers. Am avut ocazia să cunosc nişte oameni extraordinari, care mi-au împărtăşit din experienţa lor și din valorile profesiei de avocat. Mai mult, am învăţat lucruri noi ce îmi vor fi cu siguranţă de ajutor, iar taskurile primite și munca în echipă m-au ajutat să pun în practică informaţiile acumulate. Programul de training a fost foarte bine conceput şi fiecare temă abordată a fost interesantă, totul decurgând într-o atmosferă plăcută”, Ioana Crăciun, studentă în anul IV la Facultatea de Drept, Universitatea București, participant la programul de training din 2013.

Prima componentă a ediției 2014 a programului VASS Lawyers Academy va include stagii de practică de aproximativ două luni pentru opt studenți, în perioadele martie – mai, iulie – august, august – septembrie și octombrie – noiembrie. La finalul stagiului de practică, în funcție de implicarea, rezultatele și potențialul fiecărui participant, VASS Lawyers va oferi recomandări care atestă cunoștințele acumulate, precum și posibilitatea de colaborare pe termen lung.

Programul de training denumit generic ”Training Law Students for Real Life” va fi susținut de avocații VASS Lawyers și de expertul în consultanță din cadrul firmei Achieve Global – Cosmin Joldes, la sediul casei de avocatură, în perioada aprilie – mai. Acesta este gândit în format modular, incluzând tematici precum “Cum să redactezi un contract”, “Cum să redactezi o opinie legală”, “Cum să redactezi o cerere de chemare în judecată”, “Cum să înființezi o societate” sau “Cum să vorbești în public”. La aceste training-uri va participa un grup de maxim zece studenți selectați cu ajutorul ELSA București, cei doi studenți aflați în stagiu de practică la momentul respectiv fiind de plano participanți.

Termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor pentru stagiile de practică și programul de training este 23 martie 2014. Mai multe informații despre procesul de selecție sunt disponibile aici (internship) și aici (training).

Nu în ultimul rând, în cadrul celei de a treia componente majore a proiectului VASS Lawyers Academy, casa de avocatură va organiza în luna mai 2014 un concurs de opinii legale în limba engleză, pe o temă din domeniul achizițiilor publice și parteneriatelor public-private. Condițiile de participare la concurs vor fi afișate pe site-ul firmei până la sfârșitul lunii aprilie.

Criteriile de selecție pentru stagiile de practică și training sunt prezentate în detaliu atât pe site-ul VASS Lawyers, secțiunea Cariere, cât și pe site-ul ELSA București.

Despre VASS Lawyers

VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piața avocaturii din România, oferind clienților săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, litigii & arbitraj, societăți comerciale, relații de muncă, concurență, tranzacții imobiliare, contracte comerciale sau imigrare.

VASS Lawyers a câștigat încă de la început aprecierea forumurilor internaționale și locale, fiind desemnată ca firmă de top în domeniul achizițiilor publice și parteneriatelor public private de către Legal 500, Corporate Intl Magazine Global Award, ACQ Country Awards, Global Law Experts și AvocatNet. Mai mult, VASS Lawyers susține dezvoltarea unor proiecte de succes prin menținerea unui dialog permanent cu mediul de afaceri. Astfel, prin intermediul blogului dedicat achizițiilor publice, și a celui dedicat parteneriatelor public-private, firma de avocatură pune la dispoziția oricărei persoane interesate noutăți relevante privind modificări legislative, cursuri, studii, cărți, reviste, opinii, articole de specialitate.

Despre Achieve Global

De mai bine de 15 ani Achieve Global contribuie la dezvoltarea individuală, a echipelor, a organizațiilor, a mediului de afaceri și comunității din România, prin intermediul celor peste 150 de traineri și consultanți formați și certificați în metodologia Achieve Global, care astăzi fac parte din echipa companiei, sunt freelanceri, angajați ai altor companii de training sau ai clienților săi actuali și potențiali. În prezent, compania este implicată în inițiative de transformare a Culturii organizaționale, proiecte de Coaching de echipă și executiv, precum și în programe de dezvoltare a abilităților de leadership și vânzări, servindu-i pe cei peste 100 de clienți activi într-un mod unic, prin soluții cu un grad mare de personalizare. În 2014, Achieve Global țintește în mod abordat piața caselor de avocatură din România, prin servicii personalizate de consultanță și training.

Despre ELSA Bucuresti

Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activități Academice, Seminare & Conferințe, STEP) la dezvoltarea culturală și profesională a studenților și a tinerilor juriști. Implicând stagii de practică, seminare și conferințe, publicații sau procese simulate, ELSA are un singur scop – evoluția tinerilor în sistemul juridic. Printre proiectele majore se numără și cele două scoli de vară internaționale – Law is better than war și Banking and finance law, dar și „Drum în Drept”- singurul Ghid de Carieră Juridică, aflat la al treilea număr. El este destinat viitorilor absolvenți în căutarea propriului drum juridic, prin prezentarea oportunităților educaționale și profesionale pe care acest domeniu le oferă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii