Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Papa Francisc. Avertisment către grupările de crimă organizată
25.03.2014 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 22 martie 2014, Papa Francisc i-a avertizat pe mafioţii italieni că vor ajunge în iad dacă nu renunţă la activitatea lor criminală şi nu se căiesc, potrivit theguardian.com.

Papa Francisc a luat parte la o întrunire, în care s-a adus un omagiu în numele a 842 de victime, şi a lansat un atac dur împotriva grupărilor de crimă organizată. În discurs, Suveranul Pontif s-a referit la un atac recent, în care trei oameni, inclusiv un bebeluş, au fost împuşcaţi mortal.

Papa Francisc: „Cred că nu pot încheia fără să adresez un cuvânt celor care sunt absenţi astăzi – bărbaţii şi femeile care fac parte din mafie. Vă rog să vă schimbaţi vieţile. Căiţi-vă! Nu mai faceţi rău! Schimbaţi-vă! Încă aveţi timp să nu sfârşiţi în iad. Asta vă aşteaptă dacă veţi continua pe această cale. Aveţi şi voi un tată şi o mamă. Gândiţi-vă la ei. Plângeţi puţin şi căiţi-vă! Viaţa pe care o trăiţi acum nu vă va aduce plăcere, bucurie sau fericire. Banii pătaţi cu sânge, banii murdari care vă dau o aşa-zisă putere, nu îi veţi putea lua cu voi în viaţa care urmează. Căiţi-vă! Încă mai aveţi timp să evitaţi iadul, care vă aşteaptă dacă continuaţi ceea ce faceţi acum”.

Crima organizată controlează aproape toate activităţiile economice şi penale în Calabria, Sicilia și părți din Campania și Puglia. În ultimele două decenii, crima organizată și-a extins foarte mult influența în Roma și Milano. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, principalele grupuri de crimă organizată din Italia (Sicily’s Cosa Nostra, Calabria’s ‘Ndrangheta, Camorra) au o cifră de afaceri anuală de 116 miliarde de euro.

Irina RÎMARU

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.