Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Concurs de Procese Simulate – Drept Civil
25.03.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Afis MCC PeliFilip

ELSA Iaşi are onoarea de a organiza Concursul de Procese Simulate – Drept Civil în colaborare cu firma de avocatură PeliFilip, o echipă dinamică, tânără si puternică de avocați cu o experiență vastă în dreptul afacerilor din România.

Formula inedită a acestui concurs oferă doritorilor șansa de a participa la o competiţie cât mai apropiată de un proces real. Astfel, după etapa de preselecţie care presupune redactarea unui memoriu de rezolvare a unei probleme de drept, cei care și-au dovedit abilitățile participă la etapa finală a concursului, care implică atât o fază scrisă, anume comunicarea poziţiei din litigiu a fiecăreia dintre părţi printr-un schimb prin acte procesuale, cât şi faza pledoariilor orale.

Evenimentul promite studenților o experiență inedită ce este însoțită de intrarea în contact cu profesionişti ai dreptului, consolidarea abilităților oratorice şi tehnicilor de persuasiune, precum și definirea unor trăsături de caracter specifice unor astfel de profesii din domeniu.

Înscrierea în concurs se realizează prin trimiterea la adresa de email vpaa@iasi.elsa.ro a rezolvării unei probleme de drept ce se regăsește pe pagina de Facebook a evenimentului, pana pe data de 31 martie, 2014, ora 23:59. Pot participa studenții aparținând anilor II și III de studiu. În data de 11 aprilie vor fi anunțate cele 16 echipe, 8 pentru fiecare an, care s-au calificat mai departe pentru etapa următoare. Confruntarea orală va avea loc pe 10 mai, la Tribunalul Iasi. Etapa finală va avea ca membri ai juriului avocați din cadrul PeliFilip.

ELSA Iași își propune, prin departamentele sale, să contribuie la educația juridică și să promoveze responsabilitatea și implicarea socială a studenților de la drept și a tinerilor juriști tocmai prin oportunitațile pe care proiectele le oferă.

PeliFilip este una din principalele societăţi de avocaţi din România ce oferă servicii juridice în legătură cu domenii variante ale dreptului afacerilor. Profilul şi experienţa echipei PeliFilip pot fi consultate la adresa www.pelifilip.com.

Secţiuni: Drept civil, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO