Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Concurs de Procese Simulate – Drept Civil


25 martie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept civil, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Afis MCC PeliFilip

ELSA Iaşi are onoarea de a organiza Concursul de Procese Simulate – Drept Civil în colaborare cu firma de avocatură PeliFilip, o echipă dinamică, tânără si puternică de avocați cu o experiență vastă în dreptul afacerilor din România.

Formula inedită a acestui concurs oferă doritorilor șansa de a participa la o competiţie cât mai apropiată de un proces real. Astfel, după etapa de preselecţie care presupune redactarea unui memoriu de rezolvare a unei probleme de drept, cei care și-au dovedit abilitățile participă la etapa finală a concursului, care implică atât o fază scrisă, anume comunicarea poziţiei din litigiu a fiecăreia dintre părţi printr-un schimb prin acte procesuale, cât şi faza pledoariilor orale.

Evenimentul promite studenților o experiență inedită ce este însoțită de intrarea în contact cu profesionişti ai dreptului, consolidarea abilităților oratorice şi tehnicilor de persuasiune, precum și definirea unor trăsături de caracter specifice unor astfel de profesii din domeniu.

Înscrierea în concurs se realizează prin trimiterea la adresa de email vpaa@iasi.elsa.ro a rezolvării unei probleme de drept ce se regăsește pe pagina de Facebook a evenimentului, pana pe data de 31 martie, 2014, ora 23:59. Pot participa studenții aparținând anilor II și III de studiu. În data de 11 aprilie vor fi anunțate cele 16 echipe, 8 pentru fiecare an, care s-au calificat mai departe pentru etapa următoare. Confruntarea orală va avea loc pe 10 mai, la Tribunalul Iasi. Etapa finală va avea ca membri ai juriului avocați din cadrul PeliFilip.

ELSA Iași își propune, prin departamentele sale, să contribuie la educația juridică și să promoveze responsabilitatea și implicarea socială a studenților de la drept și a tinerilor juriști tocmai prin oportunitațile pe care proiectele le oferă.

PeliFilip este una din principalele societăţi de avocaţi din România ce oferă servicii juridice în legătură cu domenii variante ale dreptului afacerilor. Profilul şi experienţa echipei PeliFilip pot fi consultate la adresa www.pelifilip.com.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro