Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

ELSA România. International Legal Research Group “Together against sexual exploitation of children”


26.03.2014 | Elena-Delia HALICI
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA România face parte din noul proiect international de cercetare, organizat de ELSA International, denumit “Together against sexual exploitation of children”. Proiectul se desfășoară în 28 de state europene, scopul urmărit find expunerea nivelului și modului în care Directiva 2011/92/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor și a pornografiei infantile, a fost aplicată de statele particicipante, prin indicarea legislației naționale adoptată și intrată în vigoare în acest sens. Proiectul este organizat în parteneriat cu Missing Children Europe, Allen & Overy, The European NGO Alliance for Child Safety Online (eNACSO) și ECPAT.

Echipa națională este formată din: Badea Gabriel Valentin (coordinator național), Dobre Camelia Elena, Ghicajanu Daniela, Halici Elena-Delia, Lozneanu Diana Iuliana, Lungu Alis și Muzechearu Georgiana. Aceștia vor lucra sub îndrumarea următorilor parteneri naționali: Salvați Copiii România, Ministerul Justiției, George M. R. Zlati, avocat, Cristina Tomuleț, seminaristă CEDO și Drept Constituțional, lect. univ. dr. Mădălina Botina, lect. univ. dr. Marinela Marin, prof. univ. dr. Ioana Vasiu.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociației a fost aceea de a promova legături internaţionale și înțelegerea reciprocă între studenții de pe ambele părți ale cortinei de fier, momentan ELSA funcționând  în 42 de țări, în cadrul a peste 300 de Facultăți de Drept. ELSA România a luat ființă în 1990, fiind singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1000 de membri din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș şi Timişoara.

Obiectivele ELSA sunt: promovarea oportunităților oferite studenților la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștinte noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării științifice, contribuția la formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate, cât și încurajarea studenților la Drept și a tinerilor juriști să acționeze pentru binele societății.

Elena-Delia HALICI
Director for Public Relations
ELSA ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti