Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme de pregătire profesională continuă a auditorilor financiari
27.03.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 214 din data de 26 martie 2014 a fost publicată Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 6/2014 privind aprobarea Normelor de pregătire profesională continuă a auditorilor financiari.

Normele au fost adoptate în baza Standardului internaţional de educaţie nr. 7 privind dezvoltarea profesională continuă (IES 7), emis de Federaţia Internaţională a Contabililor (IFAC).

Sub supravegherea Consiliului pentru Supravegherea în Interes Public a Profesiei Contabile (CSIPPC), Camera Auditorilor Financiari din România este autoritatea competentă pentru calificările educaţionale, respectiv organizarea pregătirii profesionale continue şi examinarea competenţei profesionale.

În cadrul Programului de pregătire profesională continuă, auditorii financiari trebuie să efectueze anual 40 de ore de formare profesională, după cum urmează:
– 20 de ore structurate;
– 20 de ore nestructurate.

Formarea profesională continuă structurată include participarea la cursurile profesionale anuale obligatorii, organizate de către Cameră în baza Programului anual de pregătire profesională, aprobat prin hotărâre a Consiliului Camerei.

Formarea profesională continuă nestructurată include: participarea la cursuri/seminarii în domeniu; susţinerea de cursuri în domeniu, ca lector; participarea la congrese sau conferinţe organizate de Cameră şi de alte organisme sau instituţii profesionale din domeniu; participarea la studii postuniversitare, master sau doctorat în domeniu; publicarea unei cărţi în domeniu etc.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti