Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CE. Propunere de regulament privind etichetarea produselor ecologice
27.03.2014 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a publicat o propunere pentru un regulament nou privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, potrivit europa.eu.

Dacian Cioloș, comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală: „Viitorul sectorului ecologic al UE depinde de calitatea și onestitatea produselor vândute cu logoul ecologic european. Comisia urmărește îmbunătățirea cantitativă și calitativă a agriculturii ecologice a Uniunii Europene, prin consolidarea încrederii consumatorilor în produsele ecologice și prin îndepărtarea obstacolelor din calea dezvoltării agriculturii ecologice. Acest pachet este bun atât pentru consumatori, cât și pentru fermieri. Consumatorii vor avea garanții mai solide privind alimentele ecologice produse și vândute în UE, iar fermierii, producătorii și comercianții cu amănuntul vor avea acces la o piață mai extinsă atât în Uniune, cât și în afara ei”.

Preocupările consumatorilor și ale producătorilor se află la baza acestei noi propuneri, care vizează soluționarea neajunsurilor sistemului actual. Piața produselor ecologice a UE a crescut de patru ori în ultimii 10 ani, iar normele trebuie actualizate și adaptate astfel încât sectorul să se poată dezvolta în continuare și să poată răspunde provocărilor viitoare. Pentru a ajuta fermierii, producătorii și comercianții cu amănuntul din sectorul ecologic să se adapteze la schimbările de politică propuse și să facă față provocărilor viitorului, Comisia a aprobat, de asemenea, un Plan de Acțiune privind viitorul producției ecologice în Europa.

Agricultura ecologică îmbină bune practici de mediu, un nivel ridicat de biodiversitate, conservarea resurselor naturale și standarde de producție ridicate bazate pe substanțe și procese naturale. Agricultura ecologică aprovizionează o nișă de piață, răspunzând unei anumite cereri a consumatorilor și livrând în același timp bunuri publice în ceea ce privește protecția mediului, bunăstarea animalelor și dezvoltarea rurală.

Irina RÎMARU

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.