Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Consultare publică online privind protecția investitorilor în cadrul Parteneriatului transatlantic pentru comerț


28 martie 2014 | Irina RÎMARU
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În cadrul eforturilor pe care le depune în prezent pentru ca negocierile cu SUA să devină cele mai deschise și mai transparente negocieri comerciale de până acum, Comisia Europeană a lansat joi, 27 martie 2014, o consultare publică privind protecția investitorilor și soluționarea litigiilor între investitori și stat în cadrul Parteneriatului transatlantic pentru comerț și investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), potrivit europa.eu.

Karel de Gucht, comisarul UE pentru comerț: „Sper că atunci când cetățenii vor examina în detaliu dispozițiile pe care dorim să le includem în acord, vor vedea că depunem eforturi pentru un sistem mai bun decât cel existent în prezent. Invit publicul interesat să ne transmită idei și observații și să ne spună dacă consideră că abordarea propusă de UE pentru TTIP asigură un echilibru între protecția investitorilor și protecția dreptului absolut și a capacității guvernelor de a emite legi în interesul public.”

Consultarea este disponibilă online în limba engleză. Versiunile textului în toate celelalte limbi ale UE vor fi disponibile cât mai curând posibil. Consultarea publică va dura 90 de zile începând cu data la care va fi publicată online ultima traducere într-o limbă oficială a UE a textului consultării. Acest sistem va permite garantarea faptului că niciun cetățean sau organizație din UE nu va fi dezavantajat(ă) din motive lingvistice.

Irina RÎMARU

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro