Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Constanţa. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată


28 martie 2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DNA-Constanţa. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului I.G., administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie 2007 – martie 2008, inculpatul I.G., în calitate de asociat şi administrator al unei societăți comerciale a evidenţiat în actele contabile sau alte documente legale ale firmei cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori sunt fictive.
Din analiza corelativă a datelor raportate în declaraţiile fiscale, se constată că atât evidenţa fiscală, cât şi evidenţa contabilă nu reflectă realitatea şi condiţiile economice privind activitatea desfăşurată de societate, acestea cuprinzând date inexacte şi necorelate între ele.
Mai mult, documentele emise în numele societății pe care a administrat-o nu au avut calitatea de documente justificative și nu au furnizat toate informaţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare la data efectuării operaţiunilor, pentru care s-a solicitat deducerea taxei pe valoarea adăugată.
Prin aceste acțiuni s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, producând bugetului consolidat al statului o pagubă materială în valoare totală 3.916.546 lei, echivalentul a 1.082.391 euro, compus din suma de 2.126.125 lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi 1.790.421 lei, reprezentând impozit pe profit.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului I.G..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii