Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Constanţa. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată
28.03.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DNA-Constanţa. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului I.G., administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie 2007 – martie 2008, inculpatul I.G., în calitate de asociat şi administrator al unei societăți comerciale a evidenţiat în actele contabile sau alte documente legale ale firmei cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori sunt fictive.
Din analiza corelativă a datelor raportate în declaraţiile fiscale, se constată că atât evidenţa fiscală, cât şi evidenţa contabilă nu reflectă realitatea şi condiţiile economice privind activitatea desfăşurată de societate, acestea cuprinzând date inexacte şi necorelate între ele.
Mai mult, documentele emise în numele societății pe care a administrat-o nu au avut calitatea de documente justificative și nu au furnizat toate informaţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare la data efectuării operaţiunilor, pentru care s-a solicitat deducerea taxei pe valoarea adăugată.
Prin aceste acțiuni s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, producând bugetului consolidat al statului o pagubă materială în valoare totală 3.916.546 lei, echivalentul a 1.082.391 euro, compus din suma de 2.126.125 lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi 1.790.421 lei, reprezentând impozit pe profit.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului I.G..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti