Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Conferința Națională ”Justiția în România” Ediția a V-a. Cum a fost


31 martie 2014 | Ioana-Codrina SIMIONESCU
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Pe 24 și 25 martie 2014, între orele 10:00-17:00, în Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept, Universitatea din București, a avut loc cea de-a V-a ediție a conferinței „Justiția în România„, de această dată la nivel național prin participarea unei delegații a ELSA Iași, conferință organizată de departamentul Seminare și Conferințe a ELSA București. Fiind un element de tradiție al grupului nostru local, ne bucurăm de înregistrarea unei noi realizări „la înălțime” în portofoliul nostru.

Conferința a avut printre obiective acordarea unei posibilități în plus studenţilor şi tinerilor jurişti pentru a-şi însuşi un volum cât mai mare de informaţii despre temele de actualitate din domeniul juridic, de a descoperi valențe diferite de cele didactice ale acestora, cât și de a analiza nivelul justiției în România prin prisma evoluției sale de la an la an. Considerăm că acestea au fost atinse, prin paleta largă de teme și opinii expuse de teoreticieni și practicieni, deopotrivă, care au surprins elementele de noutate din domeniul juridic, acesta fiind unul dintre motivele pentru care acest proiect s-a bucurat de un real succes încă de la prima sa ediție.

Am păstrat și anul acesta o linie deja consacrată a conferințelor ELSA, anume partajarea prelegerilor cu teme privind planul intern respectiv internațional în două zile distincte, totul pentru o mai bună și profundă abordare a acestor probleme. Dintre subiectele cele mai îndrăgite de participanți nu au lipsit noile condamnări ale României la CEDO, profesiile juridice și abilitățile de comunicare, cooperarea în combaterea criminalității transfrontaliere, modificările din statutul avocatului, proprietatea intelectuală sau parteneriatele public-privat privite comparativ în diverse țări europene.

Așa cum ne-am obișnuit, și de această dată conferința a încheiat ambele zile dinamic, prin două discuții tip panel, în care au fost dezbătute criza imobiliară, respectiv Noul Cod de Procedură Penală.

Printre invitați s-au numărat nume importante din domeniul juridic: av. Ion Dragne, judecător Emilian Meiu, executor judecătoresc Bogdan Dumitrache, av. Dan-Rareș Răducanu (STOICA & Asociații), prof. univ. dr. Corneliu-Liviu Popescu, av. Nicolae Ursu (bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ), lector univ. dr. Andrei Zarafiu, lector univ. dr. Petruț Ciobanu, av. Gabriel Turcu (Turcu&Turcu), asist. univ. dr. Raluca Mocanu.

Oportunitatea evenimentului a fost confirmată de numărul mare de participanți (în medie, un număr de 35-40 persoane prezente la fiecare dintre prelegeri), de la programele de învățământ licență și master, care au declarat în chestionarele de evaluare a evenimentului că s-au simțit atrași atât de eclectismul subiectelor cât și de înclinarea către ramura Dreptului Penal, în care au intervenit schimbări recente introduse de noile Coduri. Organizarea acestui eveniment a fost sprijinită de Societatea de Avocați bpv Grigorescu Ștefănică, partener în mai multe proiecte ELSA București, cărora dorim să le mulțumim și pe această cale.

De asemenea, dorim să mulțumim JURIDICE.ro, în calitate de partener media al evenimentului.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Ioana-Codrina SIMIONESCU
ELSA București

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro