« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Eficienta si etichetarea energetica masinilor de spalat rufe
25.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 650/24 septembrie 2007, a fost republicata Hotararea Guvernului nr. 671/2001 privind stabilirea cerintelor referitoare la eficienta si etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic.

Reglementarea este aplicabila masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic, introduse pe piata, alimentate exclusiv de la reteaua de distributie a energiei electrice de joasa tensiune.

In cazul ofertei spre vanzare a unor astfel de bunuri prin intermediul contractelor la distanta, oferta trebuie sa fie insotita de informatiile referitoare la caracteristicile tehnice ale masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic.

Potrivit reglementarii, este admisa introducerea pe piata numai a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au aplicata o eticheta indicand consumurile de energie si clasa de eficienta energetica, precum si alte informatii suplimentare, dupa caz;
b) sunt insotite de o fisa care cuprinde informatii tehnice ce definesc aparatul respectiv.

Furnizorul (producatorul, reprezentantul sau autorizat stabilit pe teritoriul Romaniei sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene ori persoana responsabila cu introducerea pe piata a masinii combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic) raspunde pentru corectitudinea informatiilor inscrise in eticheta si in fisa, iar consimtamantul sau pentru publicarea informatiilor inscrise in eticheta sau in fisa este prezumat.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.