Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Eficienta si etichetarea energetica masinilor de spalat rufe

25.09.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 650/24 septembrie 2007, a fost republicata Hotararea Guvernului nr. 671/2001 privind stabilirea cerintelor referitoare la eficienta si etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic.

Reglementarea este aplicabila masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic, introduse pe piata, alimentate exclusiv de la reteaua de distributie a energiei electrice de joasa tensiune.

In cazul ofertei spre vanzare a unor astfel de bunuri prin intermediul contractelor la distanta, oferta trebuie sa fie insotita de informatiile referitoare la caracteristicile tehnice ale masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic.

Potrivit reglementarii, este admisa introducerea pe piata numai a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au aplicata o eticheta indicand consumurile de energie si clasa de eficienta energetica, precum si alte informatii suplimentare, dupa caz;
b) sunt insotite de o fisa care cuprinde informatii tehnice ce definesc aparatul respectiv.

Furnizorul (producatorul, reprezentantul sau autorizat stabilit pe teritoriul Romaniei sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene ori persoana responsabila cu introducerea pe piata a masinii combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic) raspunde pentru corectitudinea informatiilor inscrise in eticheta si in fisa, iar consimtamantul sau pentru publicarea informatiilor inscrise in eticheta sau in fisa este prezumat.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week