Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Marea Britanie. Legea Cenușăresei: închisoare de până la 10 ani pentru părinții care nu își iubesc copiii
02.04.2014 | Irina RÎMARU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Parlamentarii din Marea Britanie urmează să aducă unele modificări legii privind neglijarea copilului, proiectul prevăzând pedepse de până la 10 ani pentru părinții care nu arată dragostea față de copiii lor, potrivit rt.com.

Guvernul britanic plănuiește să introducă unele schimbări în legea privind neglijarea copilului, numită „Legea Cenușăresei”, schimbări care vizează bunăstarea emoțională, socială și comportamentală a copiilor. Conform noilor modificări ale legii, vor fi considerate infracțiuni ignorarea copilului în mod deliberat, lipsa manifestării de afecțiune față de copil pe perioade lungi de timp, aplicarea pedepselor degradante sau prezența copilului ca martor în fața violenței domestice. Pedeapsa maximă pe care părinții o pot primi este de zece ani, iar aceste schimbări urmează să fie introduse în Parlament odată cu discursul reginei de la începutul lunii iunie a acestui an.

„Guvernul consideră că protejarea copilului este fundamentală, iar cruzimea față de copil este o crimă odioasă care trebuie pedepsită. Fiecare copil ar trebui să poată crește intr-un mediu sigur. Avem în vedere și alte modalități prin care legea poate sprijini siguranța copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Justiției.

Legea privind cruzimea față de copii este neschimbată de aproape 81 de ani, iar dacă schimbările propuse vor fi adoptate, acestea vor actualiza legea care spune că adulții responsabili de un copil pot fi urmăriți penal dacă în mod deliberat au agresat un copil, l-au abandonat sau l-au expus unor suferințe sau prejudicii aduse sănătății lui.

În Marea Britanie, aproximativ 1,5 milioane de copii se presupune că ar fi neglijați de părinți, iar intervenția asistenților sociali este permisă când abuzul este clasificat ca fiind o neglijare emoțională, însă noua lege va permite autorităților să intervină și în cazuri de abuz fizic sau sexual.

Irina RÎMARU

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate