Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

ELSA Cluj-Napoca. Summer School on WTO law
02.04.2014 | Gabriela DĂNILĂ

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere
JURIDICE - In Law We Trust

10151701_10201837786691664_739736552_nÎn perioada 3-10 august 2014, ELSA Cluj-Napoca va organiza cea de-a doua ediție a școlii de vară pe tema dreptului privind Organizația Mondială a Comerțului (OMC), care are drept scop promovarea excelenței didactice, prin pregătirea studenților în materia comerțului mondial și a implicațiilor acestuia în diferite domenii, din prisma contextului social și politic.

Școala de vară oferă un mediu minunat și unic de învățare datorită calității speakerilor, locației evenimentului și își propune să adune 30 de studenți europeni interesați de dezvoltarea profesională și personală. Întrucât limba oficială a evenimentului este limba engleză, aceștia vor trebui să se exprime fluent în limba engleză, iar participarea la școala de vară nu este condiționată de studierea anterioară a economiei și politicilor privind comerțul, deşi aceste cunoștinte pot constitui un avantaj.

Activitatea didactică constituie pilonul central al evenimentului și are o structură tripartită. În prima parte, subiectele de discuție sunt generale, cuprinzând istoria organizației, principiile de bază, mecanismul de negocieri comerciale și sistemul de soluționare a litigiilor, urmând ca în a doua parte, subiectele să devină specializate și să cuprindă: reglementarea standardelor de producție și de siguranță alimentară, principalele instrumente de politică comercială utilizate de guverne pentru a proteja industriile lor interne și rolul țărilor în curs de dezvoltare. Programul academic se va încheia cu workshop-ul pe negociere și diplomație comercială, care incumbă participarea activă a participanților și familiarizarea acestora cu regulile OMC.

Aceste cursuri vor fi predate de specialiști de renume mondial, cu o vastă experiență didactică sau practică, având ca speakeri confirmați: Jan Bohanes – membru al Centrului Consultativ pe dreptul OMC; Roberto Rios Herran – profesor la IELPO (International Economic Law and Policy), următorii doi speakeri urmând să fie anunțați în perioada următoare.

Întrucât este o școală de vară, evenimentul presupune și interacționarea participanților. Incursiunea acestora în orașul nostru se va desfășura pe două planuri: cultural și social. Pentru prima arie de activitate, vom organiza tururi ale orașului cu ghid profesionist, degustări de vin, plimbări în locațiile de referință ale Clujului cultural, precum Piața Carolina, biserica Sfântul Mihail, biserica de pe strada Mihail Kogălniceanu (Ulița Lupilor). Pentru cea de-a doua, participanții se vor bucura de activitățile distractive pe care le oferă orașul nostru: bowling, laser tag, pool party, barbeque, petreceri tematice în localurile orașului, plimbări cu barca în parcul central, plimbări în Gradina Botanică, participarea la concerte în aer liber, lansări de lampioane.

Activitățile programului academic vor debuta cu un Cocktail Party și vor fi încununate de o gală oficială, unde ne propunem să creăm o atmosferă cordială, în ton cu solemnitatea pe care o presupune acest eveniment de talie internațională. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a vizita nu doar Clujul, cât și punctele majore de atracție turistică din împrejurimi (Salina Turda, Cheile Turzii, Castelul Bonțida, casa memorială Octavian Goga din Ciucea), pentru o promovare intensă a valorilor și tradițiilor
românești atât de bine păstrate în zona noastră.

De asemenea, şcoala de vară va avea un impact pozitiv şi în privinţa promovării Clujului, Capitala Europeană a Tineretului din 2015, ca oraş occidental, modern, care pune accentul pe susţinerea şi promovarea educaţiei permanente şi a culturii multidisciplinare. Totodată, şcoala de vară îşi va pune amprenta şi asupra turismului, în vederea plasării oraşului pe harta marilor atracții europene, contribuind astfel la crearea unui brand la nivel internațional și la reinventarea imaginii orașului nostru în ochii
participanților.

Mai multe detalii și modalitatea de înscriere pe pagina oficială sau pe Facebook.

Gabriela DĂNILĂ
Public Relations Director ELSA Cluj-Napoca

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti