Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Conflict pozitiv de competenţă ivit între lichidator şi executorul judecătoresc


3 aprilie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 135 alin. (3) noul Cod de procedură civilă, există conflict de competenţă şi în cazul în care el se iveşte între instanţe judecătoreşti şi alte organe cu activitate jurisdicţională, caz în care conflictul de competenţă se rezolvă de instanţa judecătorească ierarhic superioară instanţei în conflict. În speţă, însă, s-a solicitat soluţionarea unui conflict pozitiv de competenţă ivit între un lichidator şi un executor judecătoresc, respectiv stabilirea instituţiei prevăzută de lege ce are competenţa materială în ceea ce priveşte valorificarea bunurilor, precum şi distribuirea sumelor aflate sau intrate în conturile debitorului, după deschiderea procedurii colective de lichidare. Înalta Curte a statuat că, în această situaţie nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 135 alin. (3) NCPC, o astfel de cerere fiind inadmisibilă. (Decizia nr. 3179 din 9 octombrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict pozitiv de competenţă)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică