Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ELSA București. Concursul de procese simulate pe Drept internațional public. Cum a fost?
04.04.2014 | Diana Elena ROTARU

JURIDICE - In Law We Trust

Pe data de 29 martie 2014, ELSA București a organizat Concursul de Procese Simulate de Drept Internațional Public. Evenimentul a avut loc la Curtea de Apel București, reunind studenți de anul II ai Facultății de Drept, Universitatea din București.

Aceștia au pledat în fața Curții Internaționale de Justiție, fiind alcătuită din av. drd. Elena Lazăr (colaborator al Facultății de Drept), av. dr. Beatrice Onica Jarka (profesor al Facultății de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu) și dl Bogdan Biriș (Ministerul Afacerilor Externe).

Locul I a fost obținut de către Ștefan Ciucă și Crina Constantin, aceștia urmând să primească nota 10 la examenul de Organizații și Relații Internaționale. Locul II a fost câștigat de echipa formată din Ioana Bordei și Elena Mihăilescu, aceasta din urmă câștigând și premiul pentru cel mai bun orator și totodată un internship la Ministerul Afacerilor Externe. Echipa va primi 2 puncte în plus la examenul din vară. Locul III a fost împărțit între două echipe: cea formată din Andrei Bogdan și Gabriel Fusea, precum și cea alcătuită din Carina Vermeșan și Theodora Marin. Ambele echipe vor primi 1 punct în plus la examenul mai sus menționat.

Toți participanții au primit cărți de la editura Wolters Kluwer, căreia îi mulțumim pentru cărțile acordate. De asemenea, le mulțumim membrilor juriului pentru că au acceptat invitația noastră. Și nu în ultimul rând, le mulțumim domnului profesor Ionuț Gâlea și domnișoarei Elena Lazăr pentru sprijinul academic acordat.

Totodată, adresam mulțumiri și partenerului media, JURIDICE.ro, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Director Public Relations
ELSA Bucharest

Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO