Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Școala de vară pentru viitorii judecători, procurori și grefieri
04.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat joi, 3 aprilie 2014, începerea procedurii de selecție a participanților în cadrul primei ediții a Școlii de vară pentru viitorii judecători, procurori și grefieri din proiectul ”Asistență pentru consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, finanțat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, având ca temă ”Interesul superior al copilului reflectat în instituțiile Noului Cod civil”, potrivit unui comunicat.

Acest proiect are ca scop consolidarea capacității sistemului român în ceea ce privește aplicarea noilor Coduri prin crearea unui plan de pregătire, a unor instrumente adecvate pentru a oferi formare profesională continuă, precum și a unor ghiduri de formare și materiale didactice pentru viitorii judecători, procurori și grefieri. Limba oficială a acestui proiect este româna, fiind asigurată și traducerea din/în limba engleză.

Prima ediție a acestei Școli de vară va avea loc la Sinaia în perioada 23-27 iunie 2014 și în cadrul acesteia vor avea loc activități cu caracter practic organizate sub formă de ateliere în domeniul dreptului familiei, precum și sub formă de procese simulate, vor participa 2 experți români și 2 străini desemnați de Consiliul Europei și Administrația Națională a Instanțelor din Norvegia.

Cu privire la lucrările Școlii de vară, urmează să fie selectați și invitați 20 de auditori de justiție de anul al II-lea de studiu de la INM.

Costurile privind cazarea, masa și transportul intern sunt asigurate din bugetul proiectului.

Pentru a participa candidații trebuie să aibă în vedere următoarele: motivația, să nu mai fi participat la programe similare de formare, precum și cunoașterea limbii engleze – ce poate constitui un avantaj. În cazul în care sunt mai mulți candidați decât numărul locurilor disponibile va fi organizată o sesiune de interviuri în a doua jumătate a lunii mai. Cei selectați vor fi contactați prin email pentru a se stabili detaliile legate de participarea la activitățile proiectului.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti