« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM caută experți pentru Școala de vară pentru viitorii judecători, procurori și grefieri
04.04.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat joi, 3 aprilie 2014, începerea selecției a doi experți, judecători români specializați în domeniul dreptului familiei, pentru prima ediție a Școlii de vară pentru viitorii judecători, procurori și grefieri în cadrul proiectului ”Asistență pentru consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, proiect implementat de CSM în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Consiliul Europei și Administrația Națională a Instanțelor din Norvegia potrivit unui comunicat.

Acest proiect are ca obiectiv consolidarea capacității sistemului judiciar român în ceea ce privește aplicarea noilor Coduri, prin crearea unui plan de pregătire, precum și a unor instrumente adecvate pentru formarea profesională continuă, ghiduri de formare și materiale didactice pentru magistrați și alte categorii de personal din sistemul judiciar. Tema primei ediții a acestei Școli de vară este ”Interesul superior al copilului reflectat în instituțiile Noului Cod civil” și va fi dezbătută la Sinaia în perioada 23-27 iunie.

Vor fi selectați 2 judecători specializați în domeniul dreptului familiei de către INM pentru a organiza activități cu caracter practic în cadrul Școlii de vară, ce se vor desfășura sub forma unor ateliere de lucru și sesiuni de procese simulate. Experții români vor avea asigurate costurile privind cazarea, masa și transportul, precum și un onorariu de 300 de euro/zi, maxim 8 zile, beneficiile de natură financiară fiind asigurate în baza contractului ce urmează a fi încheiat între experți și CSM. Aceștia vor avea obligația de a colabora  cu cei străini pentru definitivarea metodologiei pentru școala de vară, precum și pentru stabilirea tematicii și agendei evenimentului, toate sub coordonarea reprezentanților INM.

De asemenea vor participa și doi experți străini ce vor fi desemnați de Consiliul Europei și Administrația Națională a Instanțelor din Norvegia.

Limba oficială de lucru este limba română, dar este asigurată și traducerea din/în limba engleză.

Selecția se va face în două etape. În prima etapă, eliminatorie, comisia va face o evaluare pe baza documentației transmise și vor fi admise acele candidaturi care îndeplinesc următoarele cerințe:
– respectarea termenului limită pentru depunerea candidaturilor;
– respectarea documentației de înscriere indicate în anunțul cu privire la recrutare;
– vechimea în magistratură sau în profesie și o bună reputație în domeniul în care activează;
– experiență profesională de cel puțin 5 ani în domeniul dreptului familiei;
– cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională;
– cunoștințe de operare calculator.

În cea de-a doua etapă, de asemenea eliminatorie, candidații vor fi evaluați de comisie printr-un interviu, în urma căruia se urmărește dacă aceștia îndeplinesc următoarele criterii:
– capacitatea de comunicare și relaționare în lucrul cu adulții;
– abilitatea de a lucra în echipă;
– cunoștințe disciplinare aprofundate, raționamente, susținerea argumentată a punctelor de vedere;
– capacitatea de planificare și organizare a unei Școli de vară;
– cunoștințe și abilități didactice (metode de formare);
– disponibilitatea de a colabora, de a contribui și de a se integra în cadrul proiectului.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.