Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri şi şantaj. Trimitere în judecată
03.04.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT. Constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri şi şantaj. Trimitere în judecată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
S.E.A., cetăţean israelian, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, tâlhărie şi şantaj în formă continuată
K.C.I., cetăţean israelian ,pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj în formă continuată
M.Y.S., cetăţean israelian, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie şi şantaj în formă continuată
E.N.A., cetăţean israelian, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la tâlhărie, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată
M.M, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj,

şi în stare de libertate, a inculpatului Z.B, cetăţean israelian, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la tâlhărie

Prin actul de sesizare, s-a reţinut că, în noaptea de 3 iunie 2013, prin ameninţare cu o armă de foc, inculpaţii au lipsit-o de libertate pe partea vătămata M.H, obligând-o ca în schimbul eliberării să plătească suma de 2 milioane de euro. Din această sumă, inculpaţii au încasat 400 mii lei sub forma unui contract de prestări servicii pe care partea vătămată a fost obligată să îl semneze. Ulterior încasării sumei menţionate, inculpaţii au continuat să exercite presiuni asupra părţii vătămate pentru a o determina să plătească diferenţa.
De asemenea, în perioada februarie – martie 2012, prin ameninţare, inculpaţii au constrâns-o pe partea vătămată R.G.O să le remită suma de 80.000 euro.
Totodată există suspiciuni că, în perioada iunie – august 2012, inculpaţii prin ameninţare, au deposedat-o pe partea vătămată M.D de un autoturism şi un ceas din aur, continuând ulterior presiunile asupra acesteia în scopul obţinerii sumei de 60.000 de euro.
În perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013, prin ameninţări repetate, inculpaţii au constrâns părţile vătămate C.M şi C.S să le remită suma de 513.000 euro, o parte din bani fiind încasaţi sub forma unor contracte fictive de împrumut şi vânzare cumpărare.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Bucureşti.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, terminarea urmăririi penale şi sesizarea instanţei, fiind respectate atât garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie, cât şi prevederile art. 6 pct.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti