« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silită
07.04.2014 | Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, RNSJ | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silită constituie infracţiune şi se încadrează în prevederile art. 53 alin. (6) din Legea nr. 188/2000 – legea specială privind executorii judecătoreşti – numai dacă, în prealabil, executorul judecătoresc a fost obligat printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă la îndeplinirea actului, conform procedurii prevăzute în art. 53 alin. (1) – (5) din Legea nr. 188/2000, iar acesta nu a respectat obligaţia de a se conforma hotărârii judecătoreşti. (Decizia nr. 470 din 11 februarie, pronunțată de secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silită)

Avocat Paula VÂRBAN

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD