Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Concursul de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie

01.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 665/28 septembrie 2007, a fost publicat Ordinul nr. 1608/2007 al ministrului sanatatii publice privind aprobarea Metodologiei pentru desfasurarea concursului de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 18 noiembrie 2007.

Concursul de rezidentiat se va desfasura dupa cum urmeaza:
– domeniul medicina – in Centrul Universitar Bucuresti;
– domeniul medicina dentara si domeniul farmacie – in Centrul Universitar Cluj-Napoca.

Potrivit Metodologiei, rezidentii au obligatia sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de specialist in specialitatea pentru care au optat, in primii 2 ani de la absolvirea stagiului.

De asemenea, se stabileste ca, acei candidati, absolventi ai facultatilor de medicina, care la concursul de rezidentiat au obtinut punctaj de promovare, dar nu aleg loc de rezident, sunt confirmati, la cerere, ca rezidenti in medicina de familie, beneficiind de incadrare cu contract individual de munca pe durata determinata ca medici rezidenti medicina de familie.

La concurs se pot inscrie:
a) candidati care au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;
b) rezidenti aflati in pregatire;
c) specialisti care doresc sa efectueze pregatire in cea de-a doua specialitate;
d) medici, medici dentisti si farmacisti care au obtinut intrarea in specialitate in urma promovarii unui concurs de rezidentiat pe post.

In Monitorul Oficial nr. 664 din 27 noiembrie 2007 a fost publicat Ordinul ministrului sanatattii publice nr. 1.607/2007 privind stabilirea cuantumului taxei pentru participarea la concursul de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 18 noiembrie 2007.

Cuantumul taxei este de 250 lei/participant.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week