Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificari ale Normelor de autorizare a regimurilor vamale economice

01.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 665/28 septembrie 2007, a fost publicat Ordinul nr. 8191/2007 al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru modificarea si completarea Normelor de autorizare a regimurilor vamale economice, aprobate prin Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 7789/2007.

Potrivit modificarilor aduse, in cazul cererii de autorizare in procedura simplificata, garantia avand ca scop acoperirea drepturilor de import si, dupa caz, alte taxe, se instituie la biroul vamal care acorda regimul.

Totodata, se prevede ca nu se garanteaza drepturile de import si, dupa caz, alte taxe:
a) cand debitorul sau persoana susceptibila a deveni debitor este o autoritate a administratiei publice [conform art. 189 alin. 4 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2913/1992];
b) cand plasarea sub regim de admitere temporara se efectueaza sub acoperirea unei declaratii verbale;
c) cand plasarea sub regim de admitere temporara se efectueaza prin documentul administrativ unic in unul dintre cazurile prevazute in anexa 77 la Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2454/1993;
d) in cazurile in care debitorul obtine aprobare de scutire de la obligatia garantarii datoriei vamale.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week