Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

În pregătire: Educaţie juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar


8 aprilie 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Ploiești a dat publicității luni, 7 martie 2014, un comunicat cu privire la acțiunile întreprinse pentru punerea în aplicare a Protocolului interministerial de colaborare privind educația juridică de învățământ preunivesitar, încheiat între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Public.

Întrucât obiectivul protocolului îl reprezintă promovarea educaţiei juridice în şcoli şi licee, de la vârsta de debut a învăţământului obligatoriu, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţe elementare de drept, Curtea de Apel Ploiești organizează vizite la instanță, organizate în cadrul Programelor ”Săptămâna Altfel”, ”Ziua Justiţiei Civile”. De asemenea, judecător Ana Roxana Tudose, vicepreședintele instanței, va susține o prelegere cu tema “Drepturile copilului”,  în data de 8 aprilie 2014 în cadrul Liceului 1 Mai Ploiești.  În acest sens vor fi mai fi organizate activități asemănătoare și în alte instituții de învățământ din Ploiești.

Având în vedere că în perioada 7-11 aprilie 2014 are loc programul educațional Școala Altfel, Curtea de Apel Ploiești a primit vizita elevilor Școlii Gimnaziale Sfântu Vasile, tinerii având ocazia de a descoperi modul de organizare și desfășurare a procedurilor judiciare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro