Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

În pregătire: Educaţie juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar
08.04.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Ploiești a dat publicității luni, 7 martie 2014, un comunicat cu privire la acțiunile întreprinse pentru punerea în aplicare a Protocolului interministerial de colaborare privind educația juridică de învățământ preunivesitar, încheiat între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Public.

Întrucât obiectivul protocolului îl reprezintă promovarea educaţiei juridice în şcoli şi licee, de la vârsta de debut a învăţământului obligatoriu, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţe elementare de drept, Curtea de Apel Ploiești organizează vizite la instanță, organizate în cadrul Programelor ”Săptămâna Altfel”, ”Ziua Justiţiei Civile”. De asemenea, judecător Ana Roxana Tudose, vicepreședintele instanței, va susține o prelegere cu tema “Drepturile copilului”,  în data de 8 aprilie 2014 în cadrul Liceului 1 Mai Ploiești.  În acest sens vor fi mai fi organizate activități asemănătoare și în alte instituții de învățământ din Ploiești.

Având în vedere că în perioada 7-11 aprilie 2014 are loc programul educațional Școala Altfel, Curtea de Apel Ploiești a primit vizita elevilor Școlii Gimnaziale Sfântu Vasile, tinerii având ocazia de a descoperi modul de organizare și desfășurare a procedurilor judiciare.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.