Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Giurgiu. Înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Percheziții


8 aprilie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

DIICOT-Giurgiu. Înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Percheziții.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat 6 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupului infracţional, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au falsificat mai multe înscrisuri oficiale, cu prilejul încheierii acestora şi le-au folosit sau le-au încredinţat altor persoane spre folosire, în scopul inducerii în eroare mai multor persoane.
Aceştia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au „selectat” aproximativ 70 de persoane îndreptăţite să fie împroprietărite, conform Legii fondului funciar şi care se aflau în situaţii speciale (vârstă înaintată, stare de sănătate precară, stare materială precară, domiciliul în altă localitate, etc.), pe care le-au indus în eroare şi le-au determinat să semneze procese-verbale de punere în posesie pe anumite terenuri (în unele cazuri semnăturile au fost falsificate), fără ca acestea să cunoască amplasamentul real, având convingerea că sunt situate în locuri îndepărtate sau greu accesibile.
Ulterior, la „sugestia” funcţionarilor din primărie sau a celorlalte persoane ce fac parte din grupul infracţional, persoanele îndreptăţite împuterniceau unul dintre membrii grupării să vândă terenurile în cauză, fără ca actele să intre vreodată în posesia proprietarului de drept, acesta din urmă fiind în imposibilitatea de a lua cunoştinţă de amplasamentul terenurilor.
Terenurile erau ulterior înstrăinate de către membrii grupării la preţuri ridicate din care remiteau proprietarilor doar o sumă modică.
Prejudiciul cauzat este de 700.000 euro.

La sediul DIICOT-Biroul Teritorial Giurgiu urmează să fie audiate 11 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii