Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Giurgiu. Înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Percheziții
08.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Giurgiu. Înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Percheziții.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat 6 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de înşelăciune, abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupului infracţional, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au falsificat mai multe înscrisuri oficiale, cu prilejul încheierii acestora şi le-au folosit sau le-au încredinţat altor persoane spre folosire, în scopul inducerii în eroare mai multor persoane.
Aceştia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au „selectat” aproximativ 70 de persoane îndreptăţite să fie împroprietărite, conform Legii fondului funciar şi care se aflau în situaţii speciale (vârstă înaintată, stare de sănătate precară, stare materială precară, domiciliul în altă localitate, etc.), pe care le-au indus în eroare şi le-au determinat să semneze procese-verbale de punere în posesie pe anumite terenuri (în unele cazuri semnăturile au fost falsificate), fără ca acestea să cunoască amplasamentul real, având convingerea că sunt situate în locuri îndepărtate sau greu accesibile.
Ulterior, la „sugestia” funcţionarilor din primărie sau a celorlalte persoane ce fac parte din grupul infracţional, persoanele îndreptăţite împuterniceau unul dintre membrii grupării să vândă terenurile în cauză, fără ca actele să intre vreodată în posesia proprietarului de drept, acesta din urmă fiind în imposibilitatea de a lua cunoştinţă de amplasamentul terenurilor.
Terenurile erau ulterior înstrăinate de către membrii grupării la preţuri ridicate din care remiteau proprietarilor doar o sumă modică.
Prejudiciul cauzat este de 700.000 euro.

La sediul DIICOT-Biroul Teritorial Giurgiu urmează să fie audiate 11 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti