« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CE lansează o platformă europeană pentru combaterea muncii nedeclarate
11.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În încercarea de a preveni și descuraja munca nedeclarată, Comisia Europeană a propus miercuri, 9 aprilie 2014, dezvoltarea unei platforme europene care să reunească diferitele organisme naționale de aplicare a legii implicate în combaterea muncii nedeclarate, sperând că astfel se va îmbunătăți cooperarea la nivelul UE în lupta contra muncii ”la negru”, informează ec.europa.eu.

Întrucât munca nedeclarată reprezintă un fenomen larg răspândit care afectează atât muncitorii, cât și restul populației, CE propune ca toate statele să devină membre ale Platformei, prin intermediul inspectoratelor de muncă și organismelor de securitate socială sau autorităților fiscale și din domeniul migrației, precum și a altor părți interesate.

László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a declarat: ”Munca nedeclarată îi privează pe lucrători de protecția socială, le pune în pericol sănătatea și siguranța și diminuează standardele de muncă. Ea subminează totodată concurența loială dintre întreprinderi și pune în pericol sustenabilitatea finanțelor publice și a sistemelor de asigurări sociale. În final, toată lumea are de pierdut. Din acest motiv, Comisia și-a luat angajamentul ferm de a sprijini statele membre în combaterea acestui flagel, astfel încât să asigurăm protecția lucrătorilor, să creăm condiții echitabile pentru întreprinderi și să protejăm veniturile fiscale”.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD