Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane. Prescripţia dreptului la acţiune


14 aprilie 2014 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în vederea stabilirii răspunderii civile delictuale pentru fapta unei persoane care a cauzat alteia un prejudiciu printr-un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane, în condiţiile în care reclamantul nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal, termenul de prescripţie a dreptului material la acţiune începe să curgă de la momentul la care persoana îndreptăţită a cunoscut existenţa prejudiciului şi persoana vinovată, respectiv de la data săvârşirii accidentului, având în vedere că aceste elemente i-au fost cunoscute încă de la momentul producerii evenimentului și nu de la data la care prin hotărâre penală definitivă, a fost stabilit gradul de culpă al autorului accidentului şi răspunderea sa penală. (Decizia nr. 5362 din 20 noiembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune în despăgubiri)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică