Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Cum platesc nerezidentii contributiile sociale in Contul Unic

05.10.2007 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII

In Monitorul Oficial nr. 673 din 2 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 1.388/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de virare in conturile de venituri bugetare a contributiilor sociale achitate de contribuabilii nerezidenti in contul unic deschis in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 76/2007 privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale.

Se deschide contul 55.01 ”Disponibil din contributii sociale achitate de nerezidenti comform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2007, in scopul incasarii de la contribuabili a contributiilor sociale datorate in baza regulamentelor comunitare pentru salariatii sezonieri supusi legislatiei de asigurari sociale din Romania.

Normele detaliaza procedura de virare in cont si de distributie a sumelor virate in contul unic.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII


Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.