Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Cum platesc nerezidentii contributiile sociale in Contul Unic

05.10.2007 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 673 din 2 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul ministrului economiei si comertului nr. 1.388/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind procedura de virare in conturile de venituri bugetare a contributiilor sociale achitate de contribuabilii nerezidenti in contul unic deschis in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 76/2007 privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale.

Se deschide contul 55.01 ”Disponibil din contributii sociale achitate de nerezidenti comform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2007, in scopul incasarii de la contribuabili a contributiilor sociale datorate in baza regulamentelor comunitare pentru salariatii sezonieri supusi legislatiei de asigurari sociale din Romania.

Normele detaliaza procedura de virare in cont si de distributie a sumelor virate in contul unic.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week