Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BNR. Emisiune numismatică pentru aniversarea a 175 de ani de la nașterea regelui Carol I


15 aprilie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Banca Națională a României a dat publicității vineri, 11 aprilie 2014, un comunicat cu privire la emisiunea numismatică realizată cu ocazia aniversării a 175 de ani de la nașterea regelui Carol I.

Cu această ocazie, BNR pune în circulație, începând de luni, 14 aprilie, un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi o monedă din argint, cu valori nominale de 100 lei (aur), 10 lei (argin) și 1 leu (tombac cuprat). Monedele redau pe avers momentele importante  din timpul domniei, Războiul de Independență, podul de la Cernavodă, restaurarea bisericii mănăstirii Curtea de Argeș și construirea castelului Peleș, stema României și valoarea nominală, iar pe revers se regăsește portretul regelui Carol I și inscripția ”175 ANI DE LA NAȘTERE”.

Banca a produs 250 de seturi de câte trei monede și 250 de monede de argint, acestea putând fi achiziționate de la sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale instituției, la prețul de 1.900 lei/setul, respectiv 310 lei/bucata monedă de argint.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică