Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Tentativă la omor. Reţinere
15.04.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

PICCJ. Omor. Reţinere.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituit, la data de 20 mai 2005, un dosar având ca obiect dispariţia a trei persoane de sex feminin (surori). Prin rezoluţia din data de 5 septembrie 2006 procurorii au dispus, în temeiul art. 10 lit. b C.p.p. neînceperea urmăririi penale faţă de AN sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 174 C.p.
Prin rezoluţia din data de 7 noiembrie 2013 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus în temeiul art. 209 alin. 41 din C.p.p. preluarea dosarului, fiind, totodată, infirmată soluţia de netrimitere în judecată dispusă în cauză.
Pe parcursul derulării cercetărilor au fost identificate înscrisuri din care rezultă că una dintre victime (numita L.N.) ar fi fost agresată de o persoană în cursul anului 2000, fiind lovită cu un obiect contondent în cap, suferind leziuni traumatice ce au necesitat internarea acesteia în spital.

Prin ordonanţa din data de 3 martie 2014, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv tentativă la omor.
În cursul zilei de ieri au fost efectuate percheziţii la mai multe imobile, printre care domiciliul suspectului L.V. şi un atelier auto pe care îl folosea acesta, de unde au fost ridicate o serie de obiecte şi înscrisuri, inclusiv mai multe fragmente osoase. Numitul L.V. a fost condus de procurori la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea audierii.
După audierea suspectului L.V. a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de tentativă la omor, inculpatul fiind reţinut pentru 24 de ore.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate