Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Stimularea investitiilor in agricultura

08.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 679/5 octombrie 2007 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1172/2007 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 934/2005.

Se arata ca sumele neutilizate din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura (fondul), la finele fiecarui an, angajate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu institutiile selectate si evidentiate in contul special al fondului deschis la Trezoria Statului se reporteaza in anul urmator si se utilizeaza pentru acordarea de noi credite.

De asemenea, sumele existente in fond la finele fiecarui an, provenite din rambursari de credite si plati de dobanzi la creditele acordate si evidentiate in contul special al fondului deschis la Trezoria Statului, la dispozitia Ministerului, se raporteaza in anul urmator.

Sumele reprezentand ratele de credit scadente si plati de dobanzi aferente acestora, rambursate de beneficiarii creditului pentru investitiile in agricultura si alte activitati ce cad sub incidenta Legii nr. 231/2005 se reporteaza in anul urmator si se utilizeaza pentru acordarea de noi credite.

Lista proiectelor de investitii din cadrul sectoarelor economice din agricultura care beneficiaza de reduceri, precum si criteriile tehnice de acordare se vor aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, in functie de nivelul sumelor pevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de politica agricola nationala si comunitara.

Sumele provenite din fondul alocat in acest sens vor fi derulate prin institutiile selectate si se vor utiliza numai pentru acordarea de credite pentru agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in anumite activitatii nonagricole, in conditiile legii.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week