Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Reglementari privind emisiile de gaze cu efect de sera

08.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 680/5 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul nr. 1474/2007 al Ministerului mediului si dezvoltarii durabile pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea si operarea registrului national al emisiilor de gaze cu efect de sera.

Regulamentul stabileste modalitatea de gestionare si operare a registrului national al emisiilor de gaze cu efect de sera.

Registrul national al emisiilor de gaze cu efect de sera este o baza electronica care inregistreaza operatiunile cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera si cu unitati de emisii de gaze cu efect de sera reglementate prin Protocolul de la Kyoto si definite conform Hotararii Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

In cadrul registrului national, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului indeplineste urmatoarele atributii:
– asigurarea suportului logistic si administrativ;
– operarea in registrul national astfel incat sa se asigure evidenta certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera emise;
– realizarea operatiunilor de deschidere, intretinere, blocare si deblocare a conturilor in registrul national;
– colaborarea cu administratorul central al Registrului tranzactiilor independente ale Comunitatii, desemnat de Comisia Europeana potrivit dispozitiilor art. 20 din Directiva 2003/87/CE si cu administratorii registrelor nationale ale altor state.

Trebuie mentionat ca administratorul registrului national percepe un tarif pentru deschiderea fiecarui cont si un tarif pentru administrarea contului pentru anul respectiv.
Astfel, se va percepe un tarif de de 200 euro pentru deschiderea unui cont, un tarif de 100 euro + 0,000596 euro/certificat pentru administrarea contului pentru anul calendaristic in curs si un tarif de 200 euro pentru inregistrarea verificatorilor.

De retinut ca registrul national cuprinde urmatoarele categorii de conturi:
a) conturi la nivel national;
b) conturi ale operatorilor instalatiilor care intra sub incidenta prevederilor Hotararii Guvernului nr. 780/2006 privind stabilirea schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera;
c) conturi ale persoanelor fizice si juridice, altele decat conturile deschise pentru operatorii instalatiilor care intra sub incidenta Hotararii Guvernului nr. 780/2006.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate