Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Reglementarea activitatii de Salvamar

08.10.2007 | JURIDICE.ro, SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial nr. 674 din 4 octombrie 2007 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1136/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatica – salvamar si a posturilor de prim ajutor pe plaja.

Normele reglementeaza salvarea persoanelor aflate in pericol de inec si prevenirea oricaror accidente de acest fel pe plaje, in stranduri, in parcuri acvatice, in porturi de agrement nautic si in alte locuri organizate pentru imbaiere, situate pe litoralul Marii Negre si pe apele interioare naturale sau amenajate.

Obligatia privind infiintarea de servicii si posturi de salvare si prim-ajutor se instituie in sarcina urmatoarelor autoritati si persoane:
– servicii de salvare acvatica – salvamar si posturi de prim ajutor – autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza administrativ-teritoriala exista plaje cu destinatie turistica aflate pe litoralul Marii Negre
– servicii publice de salvare acvatica – salvamar si posturi de prim ajutor – autoritatile administratiei publice locale care au in administrare plaje amenajate, stranduri, parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic, situate pe apele interioare naturale ori amenajate
– posturi de salvare acvatica – salvamar si posturi de prim ajutor – operatorii economici care au in administrare plaje amenajate, stranduri, parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic, situate pe apele interioare naturale ori amenajate
– servicii de salvare acvatica – salvamar – organizatorii de competitii sportive nautice sau de natatie au obligatia sa asigure pe toata durata antrenamentelor si competitiilor, la locul de desfasurare a acestora.

Normele stabilesc in detaliu:
– modul de organizare a serviciilor publice de salvare acvatica – salvamar si a posturilor de salvare acvatica pe plaje, in stranduri, parcuri a posturilor de salvare acvatica pe plaje, in stranduri, parcuri acvatice si porturi de agrement nautic
– masuri generale pentru prevenirea accidentelor acva
– organizarea activitatii de prim ajutor
– raspunderi si sanctiuni penru nerespectarea prescriptiilor legale in materie.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week